MIZAT

Miza

Egzistojnë mbi 300.000 lloje të mizave.
Kur ato hyjnë në objektin tuaj atëher fillon problemi i ballafaqimit me to.
Në krahasim prej disa insekteve tjera mizat nuk kafshojë apo nuk thithin gjak nga ju por bëjnë dëme tjera.
Mizat në pergjithsi  jetonë rreth 30 ditë. Kjo është mirë të dihet sepse nëse ata mbesin të të bllokuar në objektin tuaj, ju nuk duhet të shqetësoheni sepse ato nuk do të jenë aty për kohë të gjatë !!!

Mizat lëshojnë deri në 3.000 vezë gjatë jetës së  tyre prej një muaji.
Pra në qoftë se ju jeni duke pritur për atë mizë të vdesë në objektin tuaj pas një muaji, ju do të keni probleme të mëdha në sepse shumë shpejtë do të keni një numer të madh mizash të posalindura.

Ne shpresojme se kjo është një mizë mashkull që është bllokuar në objektin tuaj!!!

Mizat kanë vetëm 2 krahë ndërsa Insektet tjera zakonisht kanë 4 krahë.
Krahët e tyre të lëvizin deri në 200 herë në sekondë dhe ato ndalojnë menjëherë kur këmbët e tyre prekin në sipërfaqe.

Nëse ju doni të kapni një mizë, është më mirë të filloni ngadale sepse ato janë në gjendje të ju shmangën nëse ju nuk jeni të shpejtë.
Ato kanë aftësi të kërcejnë prapa para se të lëvizin përpara.
Mizat lëshojnë vezët në ushqimin e tyre. Kjo gjithashtu mund të jetë ushqimi juaj.

Mizat posedojnë një substancë mbi  shputat këmbëve të tyre që ndihmojnë ato të rrinë apo ngjtën në sipërfaqe.
Mizat duhet të vjellin në ushqim para se të hajnë atë. Ata mund të konsumojnë vetë lëngje pra vjella e tyre është një mjet për të kthyer në gjendje të lëngët ushqimin e tyre.
Mizat kryjnë jashtqitje çdo 4-5 minuta.
Shpresojmë se ata nuk ju prekin juve në atë moment!!!
Si përfundim mizat nuk do të ju dëmtojnë juve me një pickim , por ata me siguri bartin shumë sëmundje me të vjella, vezë dhe feces mbi  ju dhe ushqimin tuaj.

Sipas një studimi të më shumë se 378.046 mizave është vërtetuar se ato përmbajnë 1.941.000 bakterie në trupat e tyre. Mizat me të vërtetë  janë përgjegjës për vdekjet e shumë  njerëzve por edhe kafshëve.

Sëmundjet të cilat përhapin janë: stafilokoku, E-sherikia-koli, salmonela dhe herpesi.

Këshillat tona: 

Mizat pëlqejnë të ushqehen dhe mbarshtohen në mbeturina dhe jashtqitje të kafshëve atëher gjithmon mbani pastër dhe të mbyllur me kapak kontinjerët e mbeturinave si dhe pastroni jashtëqitjet  e kafshëve.
Mbeturinat hidhni në qese te mbyllura mirë.
Vendosni rrjeta mbrojtëse në dyer dhe dritare.

Stinët aktive

pranvere vere

 

 

 


Per me shume informata rreth eliminimit te tyre na kontaktoni.