A keni problem me Mizat

ose na thirrni +383(0)49221223

Mizat Bottle –Bottle Flies

Lloji: Calliphoridae

Vendndodhja: Të gjetura pothuajse në çdo pjesë të botës.

Pamja: Me trupa metalikë me shkëlqim të gjelbër, blu dhe të zi, mizat bottle janë pak më të mëdha se mizat e vërteta të shtëpisë dhe bëjnë zhurma të forta gumëzhimash gjatë fluturimit.

Ngjyra: E gjelbër, blu dhe e zezë

Mënyra e jetesës së mizave me bottle

Si disa nga anëtarët më të zakonshëm të familjes së mizave fryrëse, mizat bottle tërhiqen nga kufomat e kafshëve dhe njerëzve të vdekur së fundmi, të cilat shërbejnë si baza ideale për mbarështimin e vezëve të mizave që kanë nevojë për shumë proteina për t’u zhvilluar në të rritur.

Mizat bottle janë të vlefshme për hetimin mjeko-ligjor. Për shkak se mizat bottle mund të zbulojnë lëndët e ngordhura të kafshëve nga një kilometer e gjysmë larg, ato janë përgjithësisht insektet e para që kanë kontakt me kafshët dhe njerëzit e vdekur. Larvat e mizave të shisheve zhvillohen me shpejtësi në një kufomë dhe, për shkak të besueshmërisë së zhvillimit të larvave në mizat bottle, entomologët mjeko-ligjorë mund të përcaktojnë kohën e vdekjes së viktimave kur metodat e tjera dështojnë.

Larvat e sterilizuara të mizës bottle, ose larvat, përdoren ndonjëherë për të shëruar plagët, duke konsumuar inde nekrotike ose të vdekura dhe duke lënë indet e shëndetshme të paprekura. Një efekt i mundshëm negativ i kësaj është se disa miza shishe infektojnë gjithashtu indet e gjalla, duke shkaktuar një gjendje vdekjeprurëse të njohur si myiasis. Mizat bottle mund të veprojnë gjithashtu si pjalmues për bimët me erë të fortë, të tilla si putrat e putrave dhe shufra e artë.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi