A keni problem me Mizat

ose na thirrni +383(0)49221223

Si të mbrohemi nga mizat

Higjiena është kura numër një për eliminimin e mizave. Ju mund të eliminoni kërcënimin e këtyre mizave duke e mbajtur pronën tuaj pa mbeturina. Nëse keni një qen ose mace, merrni jashtëqitjet e tyre sa më shpejt që të jetë e mundur për të zvogëluar mundësinë e një tërhejqe te mizave. Koshi juaj i plehrave duhet të ketë një kapak për të parandaluar që mizat të gjejnë një vend për ushqim.

Ju gjithashtu mund të shpëtoni shtëpinë apo pronën tuaj nga mizat duke vendosur kurthe. Këto kurthe mund të vendosen brenda ose jashtë. Disa kurthe përdorin drita për të tërhequr mizat dhe për t’i goditur me rrymë kur ato afrohen mjaftueshëm( Nuk preferohen të vendosen në hapësirat e jashtme). Disa njerëz zgjedhin të përdorin shirita mizash, me të cilat mizat ngjiten kur i afrohen karremit.

Së fundi, mund t’i drejtoheni masave kimike. Insekticidi i spërkatur në kosha plehrash dhe hapësira të tjera të zakonshme të uljes mund të parandalojë përhapjen e këtyre dëmtuesve të rrezikshëm.