A keni problem me Akrepat

ose na thirrni +383(0)49221223

Akrepat

Ngjyra: Në përgjithësi, akrepat kanë ngjyrë të nxirë, por mund të ndryshojnë shumë pasi disa specie janë të verdha, blu, të zeza ose të kuqe.

Pamja e Akrepit

Struktura e trupit të akrepave është relativisht e qëndrueshme në specie të ndryshme – të gjithë akrepat kanë tetë këmbë me dy pinçe. Ata kanë një trup të gjatë të hollë me një bisht të segmentuar që mund të jetë i harkuar mbi shpinë, duke u përkulur mbi trup. Bishti është i mbërthyer me një thumb helmues që përdoret për të vrarë ose paralizuar prenë e tij.

Habitati i Akrepit

Akrepat nuk i pëlqejnë temperaturat mbi 38°C, kështu që nuk është e pazakontë t’i gjesh të gërmuar në tokë, rërë, nën gurë ose në hapësira me hije kur janë jashtë. Gjatë ditës akrepat fshihen nën gurë, në grumbuj shkëmbinjsh, në të çara, në pirgje druri, nën dërrasa, nën lëvore ose në mbeturina. Themelet e hapësirës zvarritëse dhe ato të ndërtuara prej blloku ose guri, ofrojnë shtëpi të shkëlqyera për akrepat.

Akrepat hyjnë në struktura duke kërkuar ujë dhe strehim. Në shtëpi, ato gjenden më shpesh në zona të pashqetësuara si dollapët, këpucët e përdorura rrallë ose veshjet e palosura. Gjatë periudhave të motit të nxehtë, akrepat mund të lëvizin në zona banimi më të freskëta për t’i shpëtuar temperaturave të larta. Gjatë natës, akrepat kërkojnë ujë dhe gjuajnë. Në mëngjes ato gjenden shpesh në vaska dhe lavamanë, sepse nuk mund të dalin nga ato.

Çfarë hanë akrepat?

Akrepat ushqehen kryesisht me merimanga të vogla dhe insekte, por gjithashtu shijojnë një shumëllojshmëri kërcejsh, krimbash toke, centipedash dhe akrepave të tjerë. Edhe pse kanë një shqisën e dëgjimit të zhvilluar mirë, akrepat kanë shikim të dobët. Pra, ata duhet të mbështeten në shqisën e prekjes për lundrimin dhe zbulimin e gjahut. Akrepat nuk kërcejnë apo ndjekin gjahun, por e gjejnë prenë e tyre duke ndjerë dridhjet dhe më pas presin ta kapin me pincat e tyre. Edhe pse akrepat janë të pajisur me helm për mbrojtje, akrepat bien pre e një sërë grabitqarësh si lakuriqët e natës, centipedat, hardhucat, minjtë, bufat, dredhëzat dhe tarantulat.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi