A keni problem me Pleshtat

ose na thirrni +383(0)49221223

Pleshtat

Emri shkencor: Ctenocephalides canis

Madhësia: Përmasat e pleshtave variojnë nga 0,15 deri në 0,31 cm.

Pamja: E sheshtë, pa krahë dhe me ngjyrë të errët

Pleshtat në vendin e punës?

Nuk ka nevojë të jetë një dyqan kafshësh ose klinikë veterineri për të pasur një problem me pleshtat. Pleshtat mund të futen në zyrë nga një qen ose mace e zbutur që vjen me një punonjës ose klient. Kafsha nuk ka nevojë të qëndrojë, madje edhe një vizitë e shkurtër mund të sjellë pleshtat në biznes.

Ka më shumë se 2000 lloje pleshtash, por më e zakonshme është pleshti i maces. Ushqehet me gjitarë, duke përfshirë qentë, macet dhe njerëzit. Ndryshe nga shumica e llojeve të tjera të pleshtave, pleshti i rritur i maces qëndron në pritësin e tij dhe mund të marrë deri në njëzet vakte gjaku çdo ditë. Ky plesht është një vektor i mundshëm i sëmundjeve, si murtaja, tifoja e Murinës, tularemia dhe shiriti i qenit.

Kur një plesht kafshon një njeri, zhvillohet një njollë e vogël e kuqe me një pikë të vetme shpimi. Në përgjithësi, pleshti e merr vaktin e gjakut rreth kyçeve të strehuesit të tij njerëzor. Kafshimet mund të kruhen, por ënjtja është e pazakontë. Mbani në mend se milingonat dhe merimangat lënë dy shenja shpuese dhe pickimi i një mushkonjëje ose pickimi i një blete në përgjithësi rezulton në një ënjtje në vend.

Inspektimi

Fillon me një intervistë me klientin, e ndjekur nga një inspektim vizual të plotë për identifikimin e dëmtuesve dhe PËRCAKTIMIN e një mënyre të sakt të veprimit.

Pleshtat tërhiqen nga ngjyra e bardhë. Pasi të keni identifikuar “zonën e nxehtë”, vendosni një copë letër të bardhë në dysheme dhe prisni disa minuta. Pleshtat zakonisht mblidhen në letër. Ato duken si pika të vogla të zeza. Tani, ju keni konfirmuar praninë e tyre!

Është kritike që profesionisti i dëmtuesve të intervistojë klientin. Shpesh, ajo që gjeneron thirrjen për ndihmë është një punonjës dhe/ose klientët e biznesit që ankohen për pickimin e insekteve. Profesionisti i dëmtuesve pyet klientin për praninë e kafshëve shtëpiake në biznesin e tij, qoftë rutinë apo rastësore. Ai kryen një inspektim vizual të zonës(ave) ku punonjësit raportojnë se janë kafshuar dhe/ose ku kafshët shtëpiake janë ose ishin të pranishme. Çdo sipërfaqe është e ndjeshme ndaj pranisë së tyre, duke përfshirë qilimat, tapiceri, zyra, zonat e pritjes, etj.

Profesionisti i dëmtuesve bën shënime të plota për të gjitha gjetjet dhe gjithmonë fton klientin të marrë pjesë në procesin e inspektimit. Më pas ai zhvillon një grafik dhe plan të vendndodhjes që përshkruan gjetjet e tij.

Profesionisti i dëmtuesve diskuton me klientin se cilat zona kërkojnë përgatitje para trajtimit

Përgatitja e klientit

Pak përpara trajtimit, klienti duhet të pastrojë plotësisht të gjitha zonat ku janë identifikuar pleshtat, me vëmendje të veçantë në çdo vend ku ka pushuar një kafshë ose ku ndodhet shtroja e kafshëve. Pasi të jetë bërë, qesja me vakum duhet të mbyllet në një qese plastike dhe të hidhet menjëherë në një enë të jashtme plehrash.

Klienti duhet të lajë dhe thajë çdo shtrat të kafshëve në temperaturën më të nxehtë që do të tolerojë ose ta hedhë në një enë të jashtme plehrash nëse larja nuk është e mundur.

Mbeturinat dhe/ose mbeturinat rreth strukturës, veçanërisht përballë ndërtesës, janë vende të zakonshme të fshehjes së pleshtave dhe duhet të hiqen, nëse është e mundur.

Nëse kafsha është në vend, rekomandohet që një veteriner të trajtojë kafshën për pleshtat në ditën kur Truly Nolen ofron shërbimin e pleshtave. Kjo duhet të parandalojë që kafsha të rifusin dëmtuesin në mjedisin e trajtuar, si dhe të largojë insektin për të mirën e shëndetit të kafshës.

Plani i veprimit

Për të shmangur kontaminimin, tekniku verifikon që çdo enë për ushqimin e kafshëve shtëpiake dhe sende të tjera të lidhura me kafshët janë hequr nga zona e trajtimit të synuar.

Për të garantuar sigurinë e stafit të klientit, klientëve dhe kafshëve, ju lutemi mbani ato jashtë zonave të trajtuara derisa materialet të jenë tharë (afërsisht një orë) dhe ajrosni pjesën e brendshme gjatë asaj kohe.

Një plesht i rritur është një insekt i vogël i kuqërremtë në të kaftë që është i ngjeshur anash. Kjo do të thotë se nuk është shumë i gjerë në mënyrë që të lëvizë më lehtë midis qimeve të kafshëve. Për më tepër, një plesht ka një trup të fortë që e pengon atë të thyhet. Për shkak të këtyre përshtatjeve, mund të jetë e vështirë t’i eliminosh.

Pleshtat janë parazitë që ushqehen me gjak, si njerëzor ashtu edhe kafshësh, duke shpuar lëkurën nga jashtë dhe duke thithur gjak. Për shkak se nuk kanë krahë, pleshtat largohen nga nikoqiri duke kërcyer. Ata mund të kërcejnë deri në 18 cm në ajër.

Për shkak se shumë lloje pleshtash preferojnë të ushqehen me kafshë, kafshët shtëpiake janë metoda më e zakonshme që pleshtat të pushtojnë një familje. Edhe pse pleshtat preferojnë kafshët, pasi të hyjnë në shtëpi, ato shpesh kafshojnë dhe ushqehen me njerëzit gjithashtu.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi