A keni problem me Brejtësit

ose na thirrni +383(0)49221223

Identifikimi i brejtësve

Njerëzit nuk i shohin shpesh brejtësit, por shenjat e pranisë së tyre janë të lehta për t’u zbuluar.

Është e rëndësishme të dini se cila specie është e pranishme në mënyrë që të zgjidhni një strategji efektive kontrolli. Aktiviteti i brejtësve mund të shihet nga shenjat e gërryerjes në ushqim dhe objekte të tilla si linjat e shërbimeve. Tregues të tjerë mund të përfshijnë shenjat e fërkimit ose njollat ​​e yndyrës përgjatë sipërfaqeve të cilat krijohen kur brejtësi udhëton përgjatë një skaji dhe vajrat në gëzofin e tyre depozitohen. Në përgjithësi, njollat ​​më të errëta tregojnë aktivitet më të madh. Jashtqitjet e brejtësve janë një tjetër shenjë aktiviteti dhe mund të shpërndahen përgjatë rrugëve të brejtësve që udhëtojnë shpesh.

Mënyra e jetesës së Brejtësit

Brejtësit janë gjitarë me gjak të ngrohtë që, si njerëzit, mund të gjenden në të gjithë botën. Brejtësit jetojnë dhe lulëzojnë në një larmi klimash dhe kushtesh dhe shpesh gjenden brenda dhe përreth shtëpive dhe ndërtesave të tjera, në ferma, në kopshte dhe fusha të hapura.

Ata kanë dhëmbë të përparmë të përmasave të mëdha për gërryerje, të cilët janë përshtatur për përtypje. Brejtësit përtypin një sërë sendesh në dispozicion të tyre dhe shkaktojnë dëme të mëdha brenda dhe përreth shtëpive dhe bizneseve.

Brejtësit hanë pothuajse çdo gjë, por ata preferojnë drithërat, mishin dhe disa fruta. Minjtë do të hanë rreth 10 për qind të peshës së tyre trupore çdo ditë. Brejtësit zakonisht jetojnë rreth një vit, por mund të jetojnë shumë më gjatë në kushte ideale. Ata hanë dhe kontaminojnë ushqimin, dëmtojnë strukturat dhe pronën dhe transmetojnë parazitët dhe sëmundjet te kafshët dhe njerëzit.

Brejtësit janë aktivë kryesisht gjatë natës. Ata kanë shikim të dobët, por e kompensojnë këtë me shqisat e tyre të mprehta të dëgjimit, nuhatjes, shijes dhe prekjes. Brejtësit eksplorojnë dhe mësojnë vazhdimisht, duke mësuar përmendësh vendndodhjet e shtigjeve, pengesat, ushqimin dhe ujin, strehimin dhe veçoritë e mjedisit të tyre. Ata zbulojnë shpejt dhe priren të shmangin objektet e reja dhe ushqimet e reja. Kështu, ata shpesh shmangin kurthet dhe karremat për disa ditë ose më shumë pas vendosjes së tyre fillestare.

Latest Brejtësit Përditësimet