back-circle prapa

Truly D Nolen

Po, vërtet ekzistonte një njeri me emrin e Truly Nolen! Truly Wheatfield Nolen filloi biznesin e tij të kontrollit të dëmtuesve në Miami Beach, Florida në 1938. Biznesi i kishte të bëj me pastrim, i cili evoluoj në kontrollin e brejtësve dhe dëmtuesve. Dhe të gjithë në familje, duke përfshirë djalin e tij Truly David Nolen, luajtën rolin e tij ose të saj për të ndihmuar kompaninë t’i shërbejë klientëve dhe të jetë i suksesshëm.

I lindur më 24 shkurt 1928 në Indianapolis, Indiana. Pas diplomimit në Entomologji në Universitetin e Purdue, Nolen u transferua më afër në shtëpinë e tij në Universitetin e Floridës dhe u diplomua në vitin 1950. Ai u kthye pastaj në Miami Beach ku babai i tij Truly Wheatfield Nolen zotëronte një kompani që quhej Economy Exterminators ( e themeluar në 1938) dhe filloi të punonte për të.

Në vitin 1952, Nolen u sëmur nga poliomieliti i mushkerive. Për shkak të këmbënguljes dhe vullnetit të tij të fortë për të kapërcyer vështirësitë, ai e mposhti sëmundjen dhe u tha se nuk do të ecte më. Ai nuk lejoi që gjendja e tij ose lëvizshmëria e kufizuar për shkak të patericave ta pengonte atë të pilotonte një aeroplan, të peshkonte me shtizë për sport, të drejtonte një varkë ose të drejtonte makinën e tij.

Pas dy vjetësh dhe një devijim të vogël në industrinë e ndërtimit në New Jersey, Truly kurseu mjaftueshëm para për të filluar biznesin e tij. Një artikull i National Geographic për termitet në Tucson, i kombinuar me dëshirën për të mos konkurruar kundër babait të tij, e shtyu atë të lëvizte në të gjithë vendin në Arizona, ku filloi të shiste shërbime kundër dëmtuesve derë më derë në 1955.

Më pastaj ai bleu një Plymouth të vjetër të vitit 1937 për 100 dollarë dhe vendosi anash “Truly Nolen Pest Control” anash së bashku me numrin e telefonit të zyrës. Makina u prish në një pikë karburanti në një kryqëzim kryesor në Tucson dhe pronari i pikës së karburantit e lejoi makinën të qëndronte në vend ndërsa mekaniku po bënte një vlerësim. Disa ditë më vonë, vlerësimi nuk kishte ardhur ende, por Truly mori një telefonatë nga një klient i ri dhe shpejt zbuloi se personi pa numrin e telefonit nga vendi ku u prish makina. Truly filloi të blinte makina, duke i lyer ato dhe brenduar me emrin e kompanisë dhe numrin e telefonit të tij dhe filloi të sillej rreth Tucson, gjë që funksionoi si magji.

Dëshira që flota e kompanisë së tij të dukej njësoj bëri që një furgon Volkswagen të shndërrohej në një “Kamion me milingona” të plotë me antena. Kjo dëshirë për t’u dalluar ra në arin, ose të verdhën, kur Truly përdori një Volkswagen Beetle për të krijuar kryeveprën e tij në 1961 – Makinën e Miut. Me veshët e saj dhe një bisht plus emrin, logon dhe numrin e telefonit, makinat ishin një billboard virtual në lëvizje që binin në sy menjëherë. Edhe sot, gati gjashtë dekada më vonë, Truly është i njohur për makinën e miut në mbarë botën dhe automjeti ngjall në mënyrë rutinore buzëqeshje dhe lumturi për njerëzit e të gjitha moshave.

Në vitin 1966, Truly bleu kompaninë e kontrollit të dëmtuesve të babait të tij, e cila e lejoi atë të zgjeronte menjëherë operacionet nga bregu në breg dhe përfundimisht e shndërroi Truly Nolen të Amerikës në një nga kompanitë më të mëdha të vendit për kontrollin e dëmtuesve në pronësi familjare që shtrihej nga Kalifornia në Arizona, nga Utah dhe Nevada në New Mexico, dhe nga Teksasi në Florida. Përveç kësaj, ndarja e franshizës vendase të kompanisë ka vendndodhje në të gjithë SHBA-në, duke përfshirë New Jersey, New York, Ohio, Pennsylvania, Kentucky, North Carolina, South Carolina, Georgia, Florida, Texas, Nebraska dhe South Dakota.

Falë të vizionit të Truly, kompania shtoi një komponent të pavarur ndërkombëtar në 1989 dhe 30 vjet më vonë, kompania tani ka 238 zyra ndërkombëtare në 69 vende të botës.

Pasi u transferua në Napoli, Florida në fillim të viteve 1990, ai u përfshi gjerësisht në vepra bamirësie përmes sinagogës së tij si dhe kanaleve të tjera për më shumë se 25 vjet.

Pas vdekjes së tij në moshën 89-vjeçare më 18 prill 2017, ai la gruan e tij 32 – vjeçare Vickie Taylor Nolen me tetë fëmijë, 12 nipër e mbesa dhe shtatë stërnipër.