A keni problem me Miza e Shtratit – Bed Bug

ose na thirrni +383(0)49221223

Miza e Shtratit – Bed Bug

Çfarë është një Mizë e shtratit?

Është një insekt shumë i vogël që ushqehet me kafshë me gjak të ngrohtë, mundësisht njerëz. Emri i saj vjen nga fakti se ai merr një vakt gjaku gjatë natës, ndërsa nikoqiri është duke fjetur.

Si duket?

Insekti ka një trup të rrafshuar në formë ovale. Të rriturit kanë një madhësi deri në 0.6 cm dhe foshnjat mund të jenë pak më të mëdha se koka e kunjit. Është ngjyrë kafe, por kthehet në të kuqe të errët pas marrjes së një vakti gjaku. Një foshnjë ose nimfë që sapo ka ushqyer mund të duket si një pikë e vogël gjaku.

Ku ndodhet insekti kur nuk ushqehet?

Ai fshihet në çdo çarje, çarje ose vend të mbrojtur pranë burimit të ushqimit.

Cilat janë shenjat e pranisë së ketyre insekteve?

Shenja më e zakonshme janë njollat ​​e gjakut të kuqe të errët në rrobat e përdorura, që mund të nënkuptojë se  ushqeheshin me mysafirët tuaj gjatë natës. Njollat ​​mund të shihen edhe në sipërfaqet e mureve pranë shtratit. Ndërsa numri i insekteve në dhomë rritet, do të ketë më shumë njolla të vogla të errëta në sipërfaqet e mureve dhe dhoma mund të ketë një erë të pazakontë – një erë të ëmbël dhe të mykur.

Si mund ti kontrollojmë këto insekte?

Këtu kemi disa shembuj se ku ata fshihen:

Mizat e shtratit mund të fshihen në çdo çarje, tufë, shtresë dhe skaje.

Dyshekët

Rreth butonave dhe tufave, midis pjesës së sipërme të jastëkut dhe dyshekut kryesor dhe midis sustës dhe kornizës së kutisë.

Tavolina anësore

Ndonjë shtresë apo çarje në tavolinë, sirtarë, orë alarmi, etj.

Vepra artistike

Midis figurës dhe murit, midis kornizës dhe xhamit, dhe midis pjesës mbështetëse dhe kornizës.

Mobilje me susta

Ashtu si me dyshekët, kontrolloni qepjet e tufave, poshtë/pas jastëkëve të lirshëm dhe ku këmbët takohen me fundin e karriges.

Tapeta

Çarje ndërmjet sipërfaqes së murit/tavanit.

Tavani

Shikoni pikat e zeza ku takohen tavani dhe muri.

Skajet e tepihut

Aty ku takohen bazamenti dhe tepihu.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi