A keni problem me Milingonat

ose na thirrni +383(0)49221223

Milingonat

Ka më shumë se 10,000 lloje të milingonave që gjenden në mbarë botën, megjithatë vetëm rreth 25 lloje pushtojnë shtëpitë. Milingonat konsumojnë pothuajse çdo lloj ushqimi, por tërhiqen veçanërisht nga ëmbëlsirat. Milingonat mund të jetojnë nga disa javë deri në disa vjet. Në varësi të specieve, milingonat mund të variojnë në madhësi nga 0,25 cm deri në 2,54 cm

Milingonat janë të afërm të bletëve dhe grerëzave dhe mund të identifikohen nga tre rajonet e tyre të veçanta të trupit: koka, kraharori dhe barku. Ata gjithashtu mund të identifikohen nga antenat e tyre me bërryla, koka të mëdha dhe nofulla të fuqishme.

Ka edhe milingona me krahë që shpesh ngatërrohen me termitet me krahë. Si milingonat me krahë ashtu edhe termitet me krahë do të lënë foletë e tyre në tufa në mot të ngrohtë për t’u çiftuar dhe për të krijuar koloni të reja. Të dyja speciet do të humbasin krahët e tyre menjëherë pas fluturimeve të tyre. Ju mund të dalloni ndryshimin midis milingonave dhe termiteve sepse milingonat kanë një “bel” të ngushtë midis barkut dhe kraharorit, ndërsa trupi i një termiti nuk është i shtrënguar dhe ato kanë një bel të gjerë

Jeta sociale e milingonave

Milingonat janë insekte sociale, që do të thotë se ato zakonisht jetojnë në grupe ose koloni të mëdha. Në varësi të specieve, kolonitë e milingonave mund të përbëhen nga miliona milingona. Bashkësitë e tyre të strukturuara të foleve mund të ndodhen nën tokë, në tuma të nivelit të tokës ose në pemë.

Ekzistojnë tre lloje milingonash në një koloni: mbretëresha (ose mbretëreshat), punëtoret femra dhe meshkujt. Komunitetet e milingonave drejtohen nga një mbretëreshë, funksioni i së cilës në jetë është të lëshojë mijëra vezë që do të sigurojnë mbijetesën e kolonisë. Në varësi të specieve, një koloni mund të ketë një mbretëreshë ose shumë mbretëresha. Punëtorët (milingonat që zakonisht shihen nga njerëzit) janë femra pa krahë që nuk riprodhohen kurrë, por përkundrazi, kërkojnë ushqim, kujdesen për pasardhësit e mbretëreshës, punojnë në fole, mbrojnë komunitetin dhe kryejnë shumë detyra të tjera. Milingonat meshkuj shpesh kanë vetëm një rol – çiftëzimin me mbretëreshën, menjëherë pas së cilës ato mund të vdesin

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi