A keni problem me Minjtë

ose na thirrni +383(0)49221223

Minjtë

Ngjyra: Minjtë zakonisht kanë ngjyrë kafe ose hiri të çelur, por specie të ndryshme mund të jenë më të lehta ose më të errëta
Madhësia: Shumica e minjve variojnë nga 8-10 cm në gjatësi, por disa mund të bëhen më të mëdhenj në varësi të specieve
Pamja: Hundë me majë, veshë të vegjël të rrumbullakët dhe bishta të gjatë pa qime

Mënyra e jetesës së minjve

Minjtë janë kafshë shtëpiake të zakonshme, por ata mund të bëhen dëmtues shumë shqetësues të shtëpive ose bizneseve. Minjtë mund të futen fshehurazi në shtëpi përmes një vrime sa një monedhë për të gjetur ushqim ose strehim nga habitatet e tyre natyrore jasht. Pasi hyjnë brenda, minjtë i bëjnë strofullat e tyre në hapësira të qeta nga materiale rezervë, si spango dhe izolim. Pasi hyjnë në shtëpi, dieta e minjve përbëhet nga çdo ushqim rezervë, por në natyrë ata zakonisht hanë drithëra, fara dhe ëmbëlsira. Minjtë nuk kanë nevojë të pinë rregullisht ujë sepse e marrin atë nga lagështia në ushqimin e tyre.