A keni problem me Mizat

ose na thirrni +383(0)49221223

Mizat e shtëpise

Ngjyra: gri ose e zezë

Pamja: Katër vija të zeza që kalojnë në kraharorin e tyre

Mënyra e jetesës së mizave të shtëpisë

Kryesisht aktive gjatë verës dhe e gjetur në më shumë vende të planetit se pothuajse çdo insekt tjetër, miza e shtëpisë përbën më shumë se 90 për qind të të gjitha mizave në vendbanimet njerëzore. Pavarësisht nga jetëgjatësia relativisht e shkurtër e mizave shtëpiake të rritura prej dy javësh deri në një muaj, këto insekte prodhojnë pjellje të mëdha që mund të çojnë njëshumim të shpejtë. Me një reputacion të fituar mirë për përhapjen e sëmundjeve dhe një imunitet në rritje ndaj pesticideve, mizat e shtëpisë mund të përbëjnë kërcënim serioz për shëndetin e njerëzve dhe kafshëve shtëpiake.

Në mënyrë tipike, femrat janë më të mëdha se meshkujt, por të dy kanë sy të kuq, të përzier dhe gojë që thith sfungjer, të përdorura për të ngrënë ushqime të lëngshme dhe të tretura me pështymën e tyre.

Mizat e shtëpisë janë aktive gjatë ditës dhe fshihen ose pushojnë në vende të larta për të shmangur zbulimin dhe kërcënimet.

Vezët e mizave të shtëpisë zakonisht vendosen midis burimeve ushqimore të larvave dhe çelin brenda një dite. Të njohura si larvat e mizave janë të bardha të zbehta, 3 – 9 mm të gjata dhe pa këmbë. Pas 14-36 orësh, krimbat do të zhvendosen në një vend të freskët dhe të thatë dhe do të shndërrohen në pupa të kuqërremta në kafe nga të cilat më pas dalin vullnetet e të rriturve. Femrat mund të çiftëzohen sa më shpejt që 36 orë pas daljes nga pupa.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi