A keni problem me Morrat

ose na thirrni +383(0)49221223

Morrat

Vendndodhja: Morrat mund të gjenden në të gjithë botën

Madhësia: Në mënyrë tipike, morrat e rritur janë të vegjël (2 – 3 mm) rreth madhësisë së farës së susamit.

Ngjyra: Insekte pa krahë që variojnë në ngjyrë nga kafe e çelur, e kuqe e çelur, në ngjyrë të nxirë

Mënyra a jetesës së morrit

Llojet më të zakonshme janë morrat e kokës, morrat pubike dhe morrat e trupit. Morrat mund të tolerojnë mjedise të ndryshme dhe përgjithësisht përhapen mes njerëzve nëpërmjet kontaktit të drejtpërdrejtë dhe kontaktit me objekte tjera, si krehër, shtretër, etj. Disa lloje mund të jetojnë në pëlhura për disa ditë, gjë që lejon mundësi të mjaftueshme për t’u përhapur. Ata janë aktivë gjatë gjithë stinëve të vitit, gjë që e mban transmetimin e insektit në një shkallë të qëndrueshme.

Morrat, ose në formën njëjës, Morri, është kryesisht pastrues, shumica e specieve ushqehen ekskluzivisht me gjakun e njeriut. Në përgjithësi, morrat kapin një nikoqir njerëzor dhe ushqehen me lëkurën e trupin të nikoqirit. Normalisht morrat nuk jetojnë në koloni. Megjithatë, pasi të vendosen në nikoqirin njerëzor, ato do të riprodhohen në madhësi dhe numër dhe do të vazhdojnë të jetojnë jashtë bujtësit derisa të hiqen plotësisht. Ka shumë lloje të ndryshme të morrave, me disa lloje që u përkasin vetëm kafshëve ose njerëzve, dhe të tjera janë në gjendje të shkojnë te ndonjë specie tjetër.

Ju jeni në rrezik më të madh të merrni morra nëse bini në kontakt të ngushtë me dikë që tashmë ka morra. Kontakti i drejtpërdrejtë është mënyra më e zakonshme për të marrë morrat; megjithatë, ju mund t’i merrni ato gjithashtu nga kontakti me kafshët e infektuara ose veshjet e një personi të infektuar (si kapele, pallto, shalle, fjongo flokësh) ose sende të tjera personale (si furça, krehër). Shmangni kontaktin me të infektuarit dhe sigurohuni që të kontrolloni shtëpinë tuaj nëse vëreni se kafsha ose familja juaj kruhet tepër.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi