A keni problem me Zogjtë

ose na thirrni +383(0)49221223

Zogjtë

Pëllumbat, Sorrat dhe zogjtë e tjerë si harabelat mund të përbëjnë një kërcënim serioz për shëndetin për shkak të afërsisë së tyre me njerëzit. Këta banorë urbanë janë përshtatur plotësisht me mënyrën tonë të jetesës dhe lulëzojnë në ndërtesat tona dhe hanë ushqimin tonë.

Nëse do të zemëroheshit për të gjetur një koloni minjsh që jetojnë në papafingo tuaj, duhet të jeni po aq të mërzitur kur gjeni pëllumba duke folezuar në papafingo. Për sa i përket sëmundjes dhe dëmtimit, brejtësit dhe pëllumbat janë të ngjashëm. Zogjtë janë vektori perfekt për përhapjen e sëmundjeve; ata udhëtojnë në distanca të mëdha, strehojnë mbi dyzet parazitë të ndryshëm dhe mund të bartin mbi gjashtëdhjetë lloje sëmundjesh infektive.