A keni problem me Uncategorized @sq

ose na thirrni +383(0)49221223

Karrabishti

Llojet: Ka mbi 2000 lloje të ndryshme të karrabishtave.

Si të identifikoni karrabistat

Shumica e njerëzve i njohin karrabishtat  nga pincet e tyre ose cerci, të cilat janë të lidhura me barkun e veshit. Megjithatë, jo të gjitha karrabishtat kanë gjilpërat ikonike, dhe megjithëse kanë krahë, ato rrallë fluturojnë.

Mënyra e jetesës së karrabishtave

Karrabishti konsiderohet të jetë një insekt tokësor, por, kur është e përshtatshme, mund të fluturojë lehtësisht. Shumica e karrabishtave jetojnë nën gjethe dhe zona që përmbajnë mulch. Është e rëndësishme që pronarët e shtëpive të dinë se karrabishtat nuk i përdorin pincat e tyre për të sulmuar njerëzit. Megjithatë, nëse karrabishtat shqetësohen, ekziston mundësia që ato të ngjiten në lëkurë, gjë që mund të prodhojë një majë të lehtë. Pinca ose pincat në veshët e meshkujve janë zakonisht më të mëdhenj se pincat e një femre.

Termi karrabisht është në fakt rezultat i një besëtytnie të vjetër, e cila thotë se një karrabisht do të zvarritet brenda veshit të një personi dhe do të fillojë të ushqehet. Për fat të mirë, kjo nuk është e vërtetë dhe karrabishtat nuk kërkojnë veshët e njerëzve. të gjitha karrabishtatjanë të gjithëngrënës. Megjithatë, disa lloje të tyre janë grabitqarë të aftë.

Latest Uncategorized @sq Përditësimet