A keni problem me Mizat

ose na thirrni +383(0)49221223

Mizat grumbull

Shumica e pronarëve të shtëpive apo bizneseve do të shohin mizat e grumbulluara që migrojnë në pjesën më me diell të një prone. Siç do të nënkuptonte emri, mizat e grumbulluara pëlqejnë të udhëtojnë në grupe të mëdha dhe ato mund të gjenden brenda dhe jashtë shtëpive apo pronave biznesore. Ndryshe nga llojet e tjera të insekteve, mizat e grumbulluara duan të fluturojnë gjatë dimrit. Është e zakonshme që pronarët e shtëpive të shohin këto miza që zvarriten nga papafingo dhe boshllëqet e mureve. Ekspertët besojnë se mizat e grumbulluara kanë origjinën nga Evropa dhe kanë mundur të migrojnë në Amerikën e Veriut përmes llojeve të ndryshme të anijeve.

Një mizë tipike grumbullimi është pak më e madhe se një mizë e zakonshme shtëpiake dhe lëviz shumë ngadalë. Flokët e artë dhe të shkurtër në kraharorin e një mize të grumbulluar e bëjnë të lehtë identifikimin. Krahët dhe këmbët e mizës së grumbulluar janë të lidhura me kraharorin. Larvat që rriten në miza të grumbulluara zhvillohen brenda krimbave të tokës. Dihet se krimbi i tokës është pritësi i preferuar për mizat e grumbulluara.

Dallimi më i madh midis mizave të zakonshme të shtëpisë dhe mizave të grumbulluara është fakti se mizat e grumbulluara fluturojnë gjithmonë në drejtim të dritareve shtëpiake që përmbajnë më shumë rrezet e diellit. Pjesa veriore e Shteteve të Bashkuara është vendi ku mund të gjendet përqendrimi më i lartë i mizave të grumbulluara.

Të njohura edhe si mizat e molës, mizat e kullimit janë mjaft të zakonshme dhe megjithëse në thelb janë të padëmshme, ato mund të bëhen shumë irrituese. Shumica e pronarëve të shtëpive gjejnë miza kulluese në një banjë ose kuzhinë. Termi mizë kulluese u krijua për faktin se këto insekte i vendosin vezët e tyre brenda llumit që zhvillohet në kanalet e lavamanit. Megjithëse shumë njerëz e konsiderojnë ujin e vluar dhe zbardhuesin si ilaçe efektive, është një ide më e mirë për të sulmuar zhulin aktual që zhvillohet brenda kullimit.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi