A keni problem me Mushkonjat

ose na thirrni +383(0)49221223

Mushkonjat

Emri: Emri mushkonjë vjen nga një fjalë spanjolle që do të thotë “mizë e vogël”

Llojet: Ka mbi 3000 lloje të ndryshme mushkonjash në të gjithë botën

Madhësia: Mushkonjat variojnë në madhësi, por zakonisht nuk rriten më të gjata se 1.52 cm

Pamja: Trupa të hollë të përbërë nga tre pjesë dhe dy krahë

Mënyra e jetesës së mushkonjave

Mushkonjat janë dëmtues të zakonshëm që gjenden në shumë zona të botës. Shumë njerëz besojnë se arsyeja pse mushkonjat pickojnë njerëzit është sepse ata duhet të ushqehen me gjakun e njeriut, por kjo nuk është e vërtetë. Mushkonjat ushqehen me nektar bimor, njësoj si bletët. Mushkonjat femra thithin gjak në mënyrë që të ndihmojnë në zhvillimin e vezëve të tyre përpara se t’i vendosin ato. Mushkonjat meshkuj nuk ushqehen fare me gjak. Edhe pse mushkonjat mund të jenë shumë të bezdisshme për njerëzit dhe nganjëherë të rrezikshme për shkak të aftësisë së tyre për të bartur dhe transmetuar sëmundje, ato luajnë një rol të rëndësishëm në ekosistem sepse shërbejnë si burim ushqimi për shumë organizma.

Mushkonjat janë vektori më i rëndësishëm i sëmundjes në histori dhe janë përgjegjës për më shumë vdekje njerëzore se çdo kafshë tjetër. Mushkonja tani po shumohet në vende të reja dhe po përshtatet lehtësisht me jetën urbane.

Ndërsa profesionisti i dëmtuesve mund të ndikojë ndjeshëm në popullatën e mushkonjave, nuk është e mundur t’i premtosh një klienti se ai nuk do të përjetojë më kurrë një pickim tjetër mushkonjash, ose se një klient ose punonjës nuk do të infektohet kurrë me një sëmundje të shkaktuar nga mushkonjat. Me këtë program kontrolli, është qëllimi i Truly Nolen të zvogëlojë numrin e mushkonjave të klient deri me 75%

INSPEKTIMI fillon me një intervistë me klientin, e ndjekur nga një inspektim i plotë vizual për identifikimin e dëmtuesve dhe PËRCAKTIMIN e një kursi veprimi. Ai fokusohet në një rreze prej 30 metra nga vendi i pickimit, duke kërkuar për kushte të favorshme si:

 • Ujëra të pa levizshëm – Liqen të paqarkulluar, pellgje, pishina, shatërvane, etj.
 • Kushtet e lagështisë – Puset dhe vrimat e pemëve, shtretërit e luleve, enët e vazove, vrimat e shkëmbinjve, ulluqet, zonat me hije, etj.
 • Vendet e pushimit – Sipërfaqe vertikale ose të përmbysura të mbrojtura nga era dhe që ofrojnë nivele më të larta lagështie, të tilla si zona e oborrit, fundi i gjetheve për bimësi të dendur pranë një strukture, nën një strehë ndërtimi, etj.

Profesionisti i dëmtuesve bën shënime të plota për të gjitha gjetjet dhe gjithmonë fton klientin të marrë pjesë në procesin e inspektimit. Më pas ai zhvillon një grafik dhe plan të vendndodhjes që përshkruan gjetjet e tij.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi