A keni problem me Mizat

ose na thirrni +383(0)49221223

Mizat e Kalit

Pseudonimet: Crag, mizë flladi ose mizë dreri

Madhësia: Një mizë kali tipike ka një gjatësi prej 2.5 cm, por disa miza kali janë pak më të gjata.

Pamja: Mizat e kuajve mund të identifikohen nga sytë e tyre me ngjyra të ndezura dhe krahët me ngjyrë të fortë.

Mënyra e jetesës së mizës së kalit

Miza e kalit është një insekt që ka një reputacion në shumë vende të ndryshme. Mizat e kuajve sulmojnë rregullisht njerëzit dhe kafshët dhe, pasi kafshojnë, miza e kalit feston me gjakun e viktimës së saj. Mizat e kuajve janë mjaft të rrezikshme sepse mund të transmetojnë lehtësisht sëmundje.

Një mizë kali femër është njësoj si një mushkonjë, sepse kërkon një vakt gjaku të pasur me proteina dhe duhet të shijojë para se të jetë në gjendje të riprodhohet. Disa varietete të mizës së kalit janë tepër të mëdha, ndërsa varietetet e tjera kanë madhësinë e një mize shtëpiake tipike. Në shumicën e rasteve, miza e kalit shihet si një dëmtues i keq, pavarësisht nga fakti se ajo polenizon lulet.

Mizat e kuajve janë insekte që thithin gjakun e njerëzve, kuajve dhe bagëtive. Është për të ardhur keq që edhe një sasi e vogël mizash kuajsh mund ta bëjë të padëshirueshëm aktivitetin në natyrë. Nga viti në vit, niveli i intensitetit të një sulmi me kuaj ndryshon. Kur bagëtia mbajnë një numër të madh kafshimesh nga mizat e kalit, është e zakonshme që prodhimi i qumështit të ndalet. Miza e kalit është gjithmonë aktive gjatë ditës dhe tërhiqet nga ngrohtësia, dioksidi i karbonit, sipërfaqet me shkëlqim dhe lëvizja. Mizat e kuajve kanë pjesë të mprehta të gojës që janë si thika, dhe ato i përdorin këto pjesë për të prerë lëkurën e njerëzve dhe kafshëve.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi