A keni problem me Milingonat

ose na thirrni +383(0)49221223

Milingona e çmendur- Crazy Ant

Emri: Kjo specie e ka marrë emrin nga sjellja e çrregullt dhe lëvizjet shpesh të furishme që shfaqin

Madhësia: Milingonat e çmendura janë 0.35 cm në gjatësi

Ngjyra: E zezë

Sjellje e çmendur e milingonave

Milingonat e çmendura e kanë marrë emrin e tyre të zakonshëm nga zakoni i milingonave punëtore për të vrapuar në mënyrë të çrregullt dhe të çmendur kur kërkojnë ushqim. Kjo specie quhet “i çmendur” sepse gjurma që lë pas është kaq e parregullt dhe e çrregullt. Ata kanë potencialin për të ndryshuar ekuilibrin ekologjik sepse milingonat mund të fshijnë kolonitë e asaj që konsiderohet gjerësisht si keqbërësi i insekteve të rajonit: milingonat e zjarrit- Fire Ant

Milingonat e çmendura janë një lloj milingonash shumë i vështirë për t’u kontrolluar dhe në përgjithësi gjenden jashtë në klimat jugore dhe brenda në ato veriore. Ata mund të jetojnë si në habitate të lagështa ashtu edhe në të thata, shpesh duke folezuar në çarje dhe çarje të vogla dhe kanë qenë të njohura se infektojnë njësitë e ajrit të kondicionuar, shpesh duke iu shkaktuar lidhje të shkurtër elektrike.