A keni problem me Milingonat

ose na thirrni +383(0)49221223

Milingonat Pirate – Rover Ant

Ngjyra: kafët e errët në bionde të zbehtë

Madhësia: 0,15 deri në 0,21 cm e gjatë

Sjellja e tyre

Milingonat pirate zakonisht jetojnë në natyrë dhe hyjnë në shtëpinë tuaj përmes hapjeve dhe çarjeve të vogla ose duke u ngjitur mbi degë pemësh që gjenden afër ose të varura mbi shtëpi.

Milingonat pirate mund të shihen të ngazëllyera duke vrapuar lart e poshtë objekte vertikale në oborre, të tilla si fijet e barit, karriget dhe shtyllat e gardhit, të shoqëruara nga individë më të mëdhenj me krahë. Më shpesh milingonat pirate shihen si femra të ngordhura, me krahë që notojnë në pishina në numër të madh; trupat e tyre të fryrë duken me vija. Ata tërhiqen nga dritat, të cilat zakonisht shfaqen menjëherë pas muzgut gjatë muajve të verës, dhe shtimi i tyre riprodhues është mbresëlënës. Milingonat femra me krahë (alates) janë tre herë më të mëdha se punëtorët meshkuj, të cilët janë mjaftueshëm të vegjël për t’u përshtatur me kontrollin e mushkonjave. Meshkujt mund të mos duken as si milingona për shkak të madhësisë së tyre dhe antenave të drejta.