A keni problem me Milingonat

ose na thirrni +383(0)49221223

Milingonat e Faraonit

Ngjyra: E verdhe me te kuqe dhe te zeze

Madhësia: Rreth 0.15 cm e gjatë

Sjellja e milingonave të Faraonit

Milingonat e faraonit janë të pranishme në shumë pjesë të botës dhe konsiderohen si një dëmtues i madh për shkak të aftësisë së tyre për të mbijetuar në zona të brendshme.

Emri i milingonës së faraonit ndoshta rrjedh nga tradita e gabuar se ajo ishte një nga plagët e Egjiptit të lashtë gjatë kohës së faraonëve. Shumë i referohen kësaj specie si “milingona e sheqerit”.

Kjo specie e milingonave është e shpërndarë në mbarë botën, është një nga milingonat më të zakonshme shtëpiake dhe mbart dallimin e dyshimtë të të qenit një nga milingonat shtëpiake më të vështira për t’u kontrolluar. Më shumë sesa thjesht ushqimi që konsumon ose prish, kjo milingonë konsiderohet një dëmtues serioz thjesht për shkak të aftësisë së saj për të “hyrë në gjëra”. Milingonat e faraonit hanë ushqime të të gjitha llojeve, por veçanërisht ëmbëlsirat. Ata gjithashtu do të hanë insekte të tjera.