A keni problem me Tenjat

ose na thirrni +383(0)49221223

Tenja e veshjeve është një dëmtues shumë i zakonshëm në familje. Në veçanti, është gjendja vemje e kësaj mole që mund të shkaktojë dëme të konsiderueshme për shkak të dëshirës së saj për përdorimin e veshjeve për ushqim.

Ata priren të preferojnë pëlhura leshi, por dihet gjithashtu se hanë përmes fibrave të tjera natyrale kur ato janë në dispozicion. Megjithëse më pak të zakonshme, ata gjithashtu do të infektojnë dhe hanë produkte të ruajtura.

Megjithëse tenjat e veshjeve janë vendase në Evropë dhe Azi, udhëtimet globale i kanë prezantuar ato në pjesën tjetër të botës, kështu që tani ato gjenden pothuajse kudo. Tenjat e veshjeve lulëzojnë në zona të errëta dhe me lagështi ku vemjet e sapoçelura mund të gjejnë pëlhura të lagura për të ngrënë.

Në veçanti, dollapët e veshjeve, qilimat me pak lagështirë, papafingo-dritare te catise dhe zona të ngjashme janë vende ideale për të jetuar dhe riprodhuar.

Pas çeljes, larvat fillojnë kërkimin e tyre për ushqim dhe pikërisht atëherë ato shkaktojnë dëmtimin e fibrave dhe prodhojnë sende në shtëpi. Kjo fazë mund të zgjasë nga disa muaj deri në disa vjet përpara se vemja të formohet dhe të hyjë në një fshikëz për t’u shndërruar në një molë të rritur në rreth një muaj. Larvat e molës së veshjeve janë ngjyrë kremi . Të rriturit priren të jenë pak më të errët se larva me më shumë ngjyrë bezhë

Tenjat Fotografi