A keni problem me Tenjat

ose na thirrni +383(0)49221223

Fakte rreth molës së vaktit mesdhetar

Pseudonimet: molë e miellit mesdhetar, molë e miellit indian ose molë e mullirit

Mënyra e jetesës së molës së vaktit mesdhetar

Emri i molës së vaktit mesdhetar rrjedh nga prirja e tyre për të pushtuar dhe infektuar furnizimet e magazinuara të artikujve kryesorë ushqimorë si miell, drithëra, sheqerna dhe drithëra. Ato zakonisht gjenden brenda shtëpive, veçanërisht në zonat ku ruhet ushqimi ose që është derdhur aksidentalisht.

Tenja e vaktit mesdhetar preferojnë ushqime me bazë drithëra si mielli, drithërat dhe produkte të ndryshme të pjekura. Ata gjithashtu do të ushqehen me fruta të thata ose herë pas here me kërpudha.

Madhësia dhe shtrirja e infektimeve shpesh varen nga furnizimi i disponueshëm dhe qasja në ushqimin e ruajtur në ambiente. Infektime të mëdha kanë ndodhur në vende të tilla si mullinjtë e drithit, ku është i pranishëm një bollëk i furnizimit me ushqim të preferuar.

Infektimet në shtëpi janë përgjithësisht më pak serioze, megjithëse këto dëmtues mund të jenë jashtëzakonisht të vështira për t’u çrrënjosur plotësisht.

Hapësira e krahëve të molës së vaktit mesdhetar është normalisht në ngjyrë të bardhë me njolla të zeza përgjatë trupit dhe një kokë me ngjyrë më të errët.

Tenja femër zakonisht vendos midis 100 dhe 700 vezë në një zonë ku ushqimi është i pranishëm. Ata çelin pas tre deri në tetë ditë dhe dalin si larvë. Pas fazës së tyre të larvës, vemjet do të rrotullojnë një fshikëz për t’u mbyllur, kohë në të cilën do të marrin një ngjyrë të kuqërremtë-kafe. Ata do të shfaqen si molë pas rreth 8-12 ditësh.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi