A keni problem me Tenjat

ose na thirrni +383(0)49221223

Mola e kokrrave të Angoumois

Pamja: Tenja të vogla, të kuqe, të cilat dallohen lehtësisht nga tenjat e tjera nga krahët e pasme me thekë.

Mënyra e jetesës së molës së kokrrës Angoumois

Tenja e drithërave të Angoumois u zbulua për herë të parë në dyqanet e drithërave në një ish Provence të Francës të njohur si Angoumois, por u përhap shpejt në të gjithë Evropën dhe në pjesën tjetër të botës me dërgesa drithërash. Për shkak se larvat e molës së grurit ushqehen me drithëra, mund të jetë e vështirë të dallosh një infektim në fushë, duke bërë që rezervat e tëra të drithërave të ndoten.

Këto tenja janë dëmtues seriozë për misrin dhe drithërat e tjerë. Cikli i jetës së tyre shpesh fillon në arat e misrit, ku femrat shtrojnë me kujdes një vezë për kokërr mbi misrin në zhvillim. Kur larvat çelin për rreth një javë, ato gërmojnë në kokrrën e misrit dhe fillojnë të ushqehen. Pas 25 deri në 64 ditë, larvat me ngjyrë kremi, pa këmbë, piqen pas pupëzimit brenda kokrrës së misrit dhe dalin për të filluar ciklin nga e para.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi