A keni problem me Brumbulli

ose na thirrni +383(0)49221223

Brumbulli i miellit

Emri shkencor: Tribolium ose Tenebrio

Llojet e brumbujve të miellit: Brumbuj i kuq i miellit dhe brumbuj të hutuar të miellit

Madhësia: 0.31 cm e gjatë

Mënyra e jetesës së brumbullit të miellit

Së bashku me një grup molash dhe insektesh të tjera, brumbujt e miellit i përkasin një klase problematike të insekteve të njohura si dëmtuesit e qilarit. Brumbujt e miellit pushtojnë edhe shtëpitë. Duke konsumuar grurë dhe drithëra të tjera, brumbujt e miellit janë përshtatur për të mbijetuar në kushte shumë të thata dhe mund t’i mbijetojnë sasive më të larta të rrezatimit sesa edhe buburrecat.

Janë shumë rezistente ndaj pesticideve, brumbujt e miellit paraqesin një sfidë të madhe në industrinë bujqësore. Brumbujt e miellit, si shumica e dëmtuesve, zakonisht vijnë në shtëpi në ambalazhe mielli dhe drithëra të tjera, të tilla si drithëra, fasule, makarona dhe përzierje ëmbëlsirash. Ushqimet e thata të kafshëve shtëpiake, farat e shpendëve, erëzat, lulet e thata, çokollata dhe arrat janë lojë e mirë për të sulmuar edhe brumbujt e miellit. Dollapët e errët dhe të qetë janë gjithashtu vende të shkëlqyera për femrat e rritura të brumbullit të miellit për të depozituar vezët e tyre.

Brembujt e miellit i nënshtrohen katër fazave metamorfike, nga veza tek larvat tek pupat dhe të rriturit. Larvat e brumbujve të miellit ushqehen me produkte ushqimore të thata, duke ndotur ushqimin.

Megjithëse brumbujt e miellit kanë pjesë të gojës përtypëse, ata nuk kafshojnë apo pickojnë. Brumbulli i kuq i miellit mund të shkaktojë reaksione alergjike, por nuk paraqet trajtime serioze shëndetësore për njerëzit dhe kafshët shtëpiake. Përveç një ngjyre gri, kur brumbujt e miellit kontaminojnë ushqimet e thata, ato krijojnë një erë të pakëndshme dhe aromë të pakëndshme në ushqimet e thata.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi