A keni problem me Brumbulli

ose na thirrni +383(0)49221223

Brumbulli i grurit

Ngjyra: e kuqërremtë-kafe

Madhësia: Një e dhjeta e një inç në gjatësi

Pamja: Në të dy anët e trupit ose kraharorit të një brumbulli të grurit, ka gjashtë projeksione që kanë formë si dhëmbët e sharrës.

Mënyra e jetesës së brumbullit të grurit

Brumbulli mund të gjendet në të gjithë botën dhe i pëlqen të sulmojë shumë lloje të zakonshme të ushqimit. Makaronat, sheqeri, përzierjet e biskotave, orizi dhe drithërat shpesh bëhen viktima të brumbullit të grurit. Pronarët e shtëpive zakonisht gjejnë brumbujt e grurit në vendet ku ruhet ushqimi i thatë. Megjithëse sëmundjet nuk janë të lidhura me brumbujt e drithit, askush nuk dëshiron të hajë drithëra që kanë pasur brumbuj të grurit të pranishme në to. Një brumbull i grurit nuk mund të hajë një farë e fortë misri, por i pëlqen të sulmojë drithërat e përpunuara.

Vezët e një brumbulli të grurit janë mikroskopike dhe me ngjyrë të bardhë. Larvat e plota janë zakonisht një e teta e një 0.30 cm në gjatësi. Dihet se brumbujt e grurit shkaktojnë probleme në objektet tregtare dhe shtëpitë. Një brumbull tipik i grurit është 2,5 deri në 3 cm i gjatë dhe mund të identifikohet nga trupi i tij i sheshtë. Projeksionet e vogla në një brumbull të grurit ndodhen gjithmonë pas kokës së tij. Megjithëse kërkohet një xham zmadhues për të parë me të vërtetë se si duken, projeksionet e vogla janë ato që i japin emrin brumbullit të grurit.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi