A keni problem me Bletët

ose na thirrni +383(0)49221223

Bletët së zdrukthare

Madhësia: Bletët zdrukthare janë afërsisht nga 1 cm der 2,4 cm të gjata

Ngjyra: Blu-e zezë dhe e verdhë ose e zezë dhe portokalli

Mënyra e jetesës së e bletëve zdrukthare

Formimi i foleve në dru dhe drurë strukturorë i japin emrin bletës zdrukthare.

Të ngatërruara shpesh me grerëzat për shkak të madhësisë dhe ngjyrës së tyre, bletët zdrukthare dihet se shfaqen jashtë shtëpive dhe kopshteve gjatë muajve të fundit të pranverës dhe fillimit të verës. Në të vërtetë, duke pasur parasysh rreth 500 specie të përhapura në të gjithë globin, shumë referenca të njohura për grerëzat i referohen në fakt këtij kushëriri me më pak flokë.

Të dy gjinitë e bletës zdrukthare janë relativisht të padëmshme nëse nuk provokohen, me meshkujt që janë më agresivë, por nuk kanë thumbues. Fatkeqësisht, për shkak të zakoneve të tyre të gërmimit në dru, bletët mund të shkaktojnë dëme në struktura nëse lejohen të vazhdojnë të pakontrolluara. Në disa specie, motrat dhe vajzat mund të kapërcejnë një strukturë të vetme duke çuar në tunele më të gjera dhe dëmtime të mëvonshme.

Bletët zdrukthare kalojnë pjesën më të madhe të jetës së tyre duke udhëtuar nga foleja e tyre për të marrë ushqim nga lulet aty pranë. Si të tilla, bletët mund të jenë të vështira për t’u dalluar dhe kanë më shumë gjasa të identifikohen nga zhurma e tyre dalluese e zhurmës dhe vrimat e foleve.