A keni problem me Bletët

ose na thirrni +383(0)49221223

Identifikimi i popullimit të bletëve

Bletët janë komercialisht të vlefshme dhe një pjesë e rëndësishme e ekosistemit tonë, por në vendin e gabuar në kohën e gabuar, ato mund të bëhen dëmtues. Nëse mendoni se mund të keni një prani nga bletët, fillimisht duhet të përcaktoni nëse në të vërtetë keni të bëni me bletë dhe jo me ndonjë insekt tjetër thumbues.

Llojett e ndryshme të bletëve kanë mënyra të ndryshme folezuese. Bletët dhe grerëzat janë krijesa sociale që krijojnë koshere të mëdha të përbashkëta me galeri foleje dhe huall mjalti të madh. Mos u frikësoni – shumica e tufave të bletëve nuk janë të rrezikshme nëse i lini vetëm dhe mbani distancën tuaj. Bletët shpesh krijojnë fole në tokë, por mund të gjenden mbi tokë rreth oborrit. Ato ndonjëherë do të ndërtojnë foletë e tyre në skaje të dritareve ose nën trarët e çatisë. Nëse shqetësohen, grerëzat do të gumëzhinin me zë të lartë dhe do të mbrojnë foletë e tyre në mënyrë agresive. Kosheret e bletëve mund të jenë aktive për vite, ndërsa kolonitë e bletëve vdesin çdo vit.