A keni problem me Bletët

ose na thirrni +383(0)49221223

Si të mbrohemi nga bletët

Në përgjithësi, një koshere e madhe e bletëve është rrallë një rrezik për shumë njerëz. Dhe bletët që bëjnë biznesin e tyre të përditshëm në mënyra që nuk ndërhyjnë me tuajin nuk duhet të shqetësohen. Megjithatë, nëse bletët janë grumbulluar brenda shtëpisë tuaj, ju duhet të kërkoni ndihmë shpejt. Të heqësh qafe bletët është vetëm hapi i parë. Ballafaqimi me rrëmujën e shkaktuar nga kalbja e mjaltit dhe sigurimi që bletët të mos kthehen janë konsiderata kryesore. Na telefononi për të hequr tufat ose kosheret e bletëve. Mos u përpiqni të hiqni vetë sasi të mëdha bletësh. Vetëm një profesionist i kontrollit të dëmtuesve ose një bletërritës me përvojë i përdorur për trajtimin e bletëve duhet të ndërmarrë një punë të tillë. Mbajini kafshët shtëpiake dhe fëmijët larg nga çdo vend i dyshuar për fole derisa të merrni një inspektim profesional.

Bletët mund të parandalohen përmes inspektimit të zonave të mundshme të foleve dhe heqjes së materialeve të mundshme të folezimit. Metodat e mëposhtme të parandalimit janë të dobishme për të shmangur praninë e bletëve në të ardhmen:

Prisni bimësinë pranë shtëpisë tuaj, pasi bimësia e trashë mund të sigurojë vende foleje për bletët. Nëse ju, ose një anëtar i familjes, jeni alergjik ndaj pickimeve të bletëve, është më mirë t’i mbani bimët e lulëzuara në minimum në pronë.

Mbikqyrni zonat me bar për të pasur një mbulim më të mirë, pasi kjo do të pengojë insektet që folezojnë në tokë.

Mos lini pije të ëmbla ose mish në zona të arritshme dhe shërbejini pijet në gota transparete në mënyrë që të dalloni lehtësisht një insekt përpara se të pini gllënjkë. Mbani ushqimin të mbuluar në zona të jashtme dhe sigurohuni që të hiqni ushqimin dhe mbeturinat pas piknikut.

Mos harroni se produktet dhe mjetet e tjera kundër insekteve nuk janë efektive kundër bletëve.

Mos u përpiqni të godisni insektet pasi mund t’i provokoni ato. Në vend të kësaj, fryni butësisht mbi të nga një distancë.

Në përgjithësi, bletët priren të pickojnë njerëz ose kafshë kur ndihen të kërcënuar ose kur perceptojnë një kërcënim për foletë ose kosheret e tyre. Ndërsa xhaketat e verdha, grerëzat dhe grerëzat tentojnë të pickojnë në mënyrë të përsëritur gjatë një sulmi, bletët janë të pajisura me thumbues që kanë gjemba ose grepa të vogla mbi to dhe zakonisht ngecin në lëkurë. Kur një bletë pickon, thumbi i saj, qesja e helmit e ngjitur me thumbin dhe pjesë të tjera të trupit të bletës së mjaltit shkëputen nga trupi i insektit dhe lihen pas, duke vrarë bletën. Megjithëse bleta vdes, thumbimi i saj hyn në fuqi shpejt dhe, nëse thumbi nuk hiqet shpejt, simptomat rriten gradualisht ndërsa qesja e helmit vazhdon të pompojë helm në plagë për disa sekonda.

Latest Bletët Përditësimet