A keni problem me Pleshtat

ose na thirrni +383(0)49221223

Pleshtat e maceve

Emri shkencor: Siphonoptera

Madhësia: Gjatësia e të rriturve është nga 1 deri në 2 mm

Ngjyra: Ngjyrë e kuqërremtë

Mënyra e jetës së pleshtave të maceve

Pleshti i maces, si speciet e tjera të pleshtave, janë të ngjeshura horizontalisht. Një plesht mace femër do të vendosë vezët e saj në një kafshë pritëse.

Vezët e pleshtave të maces më pas formulohen në larva. Larvat e pleshtave të maceve ushqehen me një larmi çështjesh biologjike, por shumica mbijeton me gjak të tharë që sitet nga gëzofi i kafshës pritëse pasi lihet atje si lëndë fekale e pleshtit të rritur. Prandaj, banorët e rritur në bujtës ushqejnë popullsinë e larvave në vendndodhjen e bujtësit.

Larvat e pleshtave transformohen në katër faza përpara se të kthejnë një fshikëz dhe të depërtojnë në fazën e pupës. Pleshti para-emergjent zakonisht nuk shfaqet si një plesht i rritur i pazhvilluar derisa ekzistenca e një strehuesi të mundshëm të jetë e dukshme nga nxehtësia ose pulsimi. Pleshtat e dala së fundmi zhvendosen për të kërcyer te një pritës tjetër brenda pak sekondash pasi janë shfaqur nga fshikëza. Pleshti i ri fillon të ushqehet me gjakun e bujtësit brenda pak minutash.

Pleshtat e të rriturve

Pronarët e kafshëve shtëpiake duhet të kenë kujdes të veçantë për të larë shtratin e kafshëve shtëpiake, për të pastruar shpesh dyshemetë me fshesë elektrike. Trajtoni kafshët tuaja shtëpiake dhe kontaktoni një profesionist të kontrollit të dëmtuesve për të trajtuar zonat aktive brenda dhe jashtë shtëpisë tuaj. Hiqni mbeturinat organike nga pjesa e jashtme e pronës

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi