A keni problem me Pleshtat

ose na thirrni +383(0)49221223

Edhe pse ka disa mënyra që pleshtat të hyjnë në shtëpinë tuaj, kafshët shtëpiake janë shpesh shkaku fillestar. Kafshët shtëpiake fillimisht infektohen nga pleshtat ndërsa janë jashtë ose kur janë në kontakt me një kafshë tjetër që tashmë ka pleshtat. Prania e pleshtave gjenden më lehtë nga një ekzaminim i kafshës suaj. Nëse qeni ose macja duket se ju kruhet më shumë se zakonisht, duhet të kontrolloni për pleshtat. Nëse pleshtat gjenden në kafshën tuaj shtëpiake, duhet të shkoni në kontrollin e shtëpisë tuaj për të parë nëse prania e tyre është përhapur. Ju gjithashtu mund të zbuloni praninë e tyre duke parë një plesht në shtëpinë tuaj ose duke ndjerë një pickim.

Çfarë duhet të kërkoni / Shenjat e pranisë nga pleshtat

Kafshët shtëpiake fillimisht infektohen nga pleshtat kur janë jashtë ose kur janë në kontakt me një kafshë tjetër të infektuar. Kafshët e egra, duke përfshirë oposumet, rakunët dhe macet dhe qentë e patrajtuar, mund të depozitojnë vezë pleshtash në një oborr. Ju mund të reduktoni infektimet e pleshtave duke kufizuar aksesin që këto kafshë kanë rreth pronës dhe oborrit tuaj. Vezët dhe larvat e pleshtave janë shumë të vështira për t’u parë dhe në kushtet e duhura mund të lulëzojnë lehtësisht në oborrin dhe pronën tuaj.

Prania e pleshtave konfirmohen më lehtë duke ekzaminuar kafshën tuaj shtëpiake. Një shenjë paralajmëruese e pranisë është kruarja e tepërt nga kafsha juaj. Nëse nuk jeni të sigurt, kontrolloni me veterinerin tuaj. Jo të gjitha kruarjet janë domosdoshmërisht një tregues i një infektimi nga pleshtat.

Ndani leshin e kafshës suaj në disa vende dhe kërkoni për njolla të vogla të ngjashme me piper të zi, të njohura si “papastërtia e pleshtave”, të shpërndara në lëkurën e kafshës suaj që në të vërtetë janë jashtëqitje pleshti. Edhe pse ato janë shumë të vogla, pleshtat mund të shihen duke lëvizur përgjatë sipërfaqes së lëkurës së kafshës suaj. Meqenëse pleshtat nuk e pëlqejnë dritën, ata preferojnë të fshihen në leshin e kafshës suaj. Pikat e tyre të preferuara përfshijnë bazën e veshëve dhe kërpudhat (vetëm përpara bishtit). Shikoni nga afër vendet me më pak qime si në barkun e kafshës suaj dhe në pjesën e brendshme të kofshëve, pasi kjo do t’ju ofrojë shanset më të mira për të dalluar një plesht.