A keni problem me Mushkonjat

ose na thirrni +383(0)49221223

Emri shkencor: Aedes albopictus

Pamja: Emërtuar për trupat e tyre me vija dhe këmbët e lidhura

Madhësia: 2-11 mm

Mënyra e jetesës së mushkonjave tigër aziatike

Të përshkruara si agresive dhe të neveritshme nga mediat, mushkonjat tigër aziatike konsiderohen tani si speciet më pushtuese të mushkonjave.

Ndryshe nga shumica e specieve indigjene, mushkonjat tigër aziatike kafshojnë në mënyrë agresive dhe mund t’i mbijetojnë temperaturave më të ftohta në klimat veriore. Mushkonjat tigër aziatike janë speciet e vetme e mushkonjave që mund të transmetojnë virusin Zika si dhe mbi 20 sëmundje të tjera, duke përfshirë ethet e Nilit Perëndimor, ethet e dengës, ethet e verdha dhe dy lloje të encefalitit.

Mushkonjat tigër aziatike mund të transmetojnë gjithashtu virusin chikungunya që, megjithëse rrallë fatal, shkakton dhimbje kyçesh, ethe, dhimbje të përgjithshme, si dhe dhimbje koke, të vjella, skuqje dhe lodhje.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi