A keni problem me Mushkonjat

ose na thirrni +383(0)49221223

Pushtimi i mushkonjave

Mushkonjat jetojnë në një shumëllojshmëri habitatesh, por ato janë të përqendruara kryesisht pranë burimeve të ujit të qëndrueshëm për t’u riprodhuar, sepse vezët e mushkonjave kanë nevojë për ujë për t’u çelur.

Disa lloje i vendosin vezët e tyre në ujë të ndenjur, ndërsa të tjerët thjesht i vendosin vezët e tyre në tokë të lagësht dhe më pas çelin pasi toka të përmbytet me ujë. Këto specie të “ujit të përmbytjes” bëjnë vezë në vjeshtë, të cilat mund të mbijetojnë gjatë dimrit dhe më pas çelin pasi reshjet e pranverës përmbytin vendet e tyre. Një mushkonjë femër mund të lëshojë deri në 200 vezë në të njëjtën kohë, gjë që mund të lejojë që një shumim të madh dhe të dalë shpejt nga kontrolli.