A keni problem me Mushkonjat

ose na thirrni +383(0)49221223

Pickimi dhe trajtimi

Sa serioze janë pickimet e mushkonjave?

Edhe pse vetë pickimet zakonisht nuk janë shkak për shqetësim, sëmundjet serioze mund të përhapen përmes pickimit të mushkonjave.

Në përgjithësi, pickimi i mushkonjave duket thjesht si një gungë e vogël kruarjeje, por disa njerëz mund të kenë reagime më intensive ndaj pickimit të mushkonjave nëse janë alergjikë.

Edhe pse vetë pickimi i mushkonjave është i padëmshëm, mushkonjat janë të afta të transmetojnë sëmundje serioze përmes këtyre pickimeve, si malaria, ethet e verdha,virusi i Nilit Perëndimor etj. Për shkak të rrezikut, është gjithmonë e mençur të përdorni ilaç kundër insekteve kur jeni jashtë për të parandaluar pickimin e mushkonjave. Nëse në çdo moment mendoni se pickimi është serioz, kërkoni ndihmë mjekësore sa më shpejt të jetë e mundur.