A keni problem me Mushkonjat

ose na thirrni +383(0)49221223

Mushkonjat Anopheles

Etiketuar si: “mushkonjat e malaries”

Pamja: Këndi i matur në të cilin pozicionohet barku i mushkonjave anopheles e bën më të vështirë identifikimin e tyre në lëkurë sesa mushkonjat e tjera që qëndrojnë paralel me sipërfaqet.

Ngjyra: E errët dhe e mbuluar me qime kafe në të zeza

Mushkonjat Anopheles dhe Historia e Malaries

Mushkonjat Anopheles janë vektorë për parazitin, Plasmodium falciparum, që u merr jetën mbi 440,000 njerëzve çdo vit, kryesisht në zonat subtropikale dhe tropikale dhe veçanërisht në Afrikën Sub-Sahariane. Me 460 specie anofele ekzistuese, rreth 100 transmetojnë parazitin protozoar të malaries te njerëzit, ndërsa disa mbartin parazitët që shkaktojnë sëmundjen shpesh fatale të krimbit të zemrës tek qentë.

Me origjinë nga mesi i viteve 1700, nga termi italian “mal aria”, që do të thotë ajri i keq, era e moçaleve dhe klima e lagësht në zonat bregdetare mendohej se shkaktonin sëmundjen vdekjeprurëse. E karakterizuar nga ethe, të dridhura, dhimbje koke dhe të vjella, malaria vret duke infektuar dhe shkatërruar qelizat e kuqe të gjakut dhe duke bllokuar kapilarët vitalë që transportojnë gjakun në tru dhe organe të tjera vitale.

Ekspertët e historisë koloniale thonë se malaria ngadalësoi zhvillimin e kolonive juglindore për shkak të shkallës së mbijetesës prej 43% të kolonistëve. Zgjedhja për të kultivuar indigo dhe oriz në zonat bregdetare jugore kontribuoi në shpërthimet e malaries, pasi këto kultura kërkojnë ujë të qëndrueshëm për t’u rritur, duke krijuar terrenin ideal për mbarështimin e mushkonjave.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi