A keni problem me Bubashfabat

ose na thirrni +383(0)49221223

Bubashfaba Gjermane

Ngjyra: E zezë deri në kafe të çelët mjaltë

Si të identifikoni bubashfabat gjermane

Një karakteristikë dalluese e kacabusë gjermane janë dy vija të errëta horizontale pas kokës së tij në shpinë (të ndara nga një shirit më i lehtë), të cilat shtrihen për së gjati në trup. Meshkujt dhe femrat e rritura gjermanë kanë krahë plotësisht të rritur dhe mund të fluturojnë në distanca të shkurtra, megjithëse rrallë e bëjnë këtë veprim.

Mënyra e jetesës së bubashfabave-kacabuve gjermane

Bubashfabat gjermane zakonisht gjenden në shtëpi, apartamente, restorante dhe ndërtesa të tjera ku ruhet, përgatitet ose shërbehet ushqimi. Bubashfabat gjermane hanë të gjitha llojet e ushqimeve dhe mund të hyjnë në shtëpi në kërkim të ushqimit dhe lagështisë. Kjo specie shmang dritat dhe preferon të jetojë pranë burimeve të lagështisë dhe në zona me lagështi, duke pasur parasysh neverinë e tyre të përgjithshme ndaj të ftohtit. Bubashfabat gjermane mund të shumohen shpejt dhe zakonisht folezojnë rreth kuzhinës dhe banjës pranë ushqimit dhe lagështisë.

Bubashfabat gjermane preferojnë të jetojnë në të çara dhe plasaritje, pranë burimeve ushqimore dhe të kalojnë shumicën dërrmuese të kohës në këto porta. Bubashfabat gjermane preferojnë të jetojnë afër burimeve të ushqimit dhe ujit, prandaj kanë afinitet për kuzhinat. Bubashfabat gjermane kanë një nevojë të madhe për lagështi dhe zakonisht udhëtojnë vetëm 3 deri në 5 metra nga porti i tyre për ushqim dhe ujë (në kuzhina, banja, dhoma shërbimi, etj.), duke preferuar errësirën. Pa ushqim ose ujë, të rriturit mund të vdesin brenda dy javësh, por mund të jetojnë për një muaj vetëm me ujë.

Rreziqet – Helmimi nga ushqimi

Ky insekt grumbullon dhe gëlltit baktere dhe agjentë të tjerë patogjenë në mënyrë që të futë bakteret e nevojshme në zorrën e tij për të tretur ushqimin. Si rezultat, ky insekt është një vektor kryesor i Salmonellës, një baktere që shkakton helmim ushqimor, dizenteri dhe/ose diarre, me transmetim indirekt të këtyre patogjenëve te gjitarët nëpërmjet ndotjes së sipërfaqeve, enëve dhe ushqimit. Nëse një fekal hidhet në një enë ose pjatë dhe më pas përdoret nga një njeri, ai individ është në një rrezik të lartë për të zhvilluar dizenteri.

Shenjat e pranisë së tyre

Ankesat e klientëve për sëmundje të shkaktuara nga ushqimi (të përshkruara më sipër).

Insekti lëshon një erë të keqe dhe lë fekale kudo që udhëton. Era është rezultat i lëngjeve të sekretuara nga gjëndrat e aromës në barkun e saj, si dhe lëngjeve që ai rikthehen gjatë ngrënies.

Ata jo vetëm që defekojnë në këtë vend, ata kthehen për të konsumuar lëndë fekale pas çdo fillimi (shkrirje) në mënyrë që të rigjenerojnë bakteret thelbësore në zorrët e tyre. Këto lëngje dhe feçet e insekteve do të dëmtojnë dhe kontaminojnë çdo sipërfaqe që prek insekti. Njerëzit mund të raportojnë sëmundje, duke përfshirë marramendje, të përzier dhe një ndjesi djegieje si rezultat i erës së keqe të këtij insekti.

Prania fizike e insekteve, që rezulton në ankesa të klientëve/punonjësve.

Vendodhja

Ky insekt është aktiv gjatë natës. Gjatë ditës, insektet grumbullohen së bashku në vende të fshehta, si çarje dhe të çara pas dërrasave të bazamentit dhe formacioneve, në boshllëqet e mureve dhe nën soba, frigoriferë, pjatalarëse, etj. Kërkon një vendstrehim ku trupi i tij mbrohet nga lart dhe poshtë. Nëse insektet janë të dukshme gjatë ditës, popullacioni është aq i madh sa nuk mund të futen të gjithë në zonat e disponueshme për strehim..

Ushqimi

Një omnivore, ky insekt konsumon mish dhe lëndë bimore. Ai varet nga njeriu për mbijetesë, kështu që zakonisht gjendet në mjedise ku ushqimi dhe mbeturinat organike janë lehtësisht të disponueshme.

Shërbim 4 sezonal

Garancion

Knaqshmëri e garantuar

Duke përfshirë

 • check

  Milingonat

 • check

  Kërcejt

 • check

  Pleshtat

 • check

  Brejtësit

 • check

  Bubashfabat

 • check

  Akrepat

 • check

  Spiders

 • check

  Rriqërat

 • check

  Grerëza

 • check

  Të tjera

Vetura Mi