A keni problem me Bubashfabat

ose na thirrni +383(0)49221223

Si të mbrohemi nga bubashfabat

Lloje të ndryshme të bubashfabave reagojnë ndaj taktikave të ndryshme të shfarosjes dhe një taktikë e përdorur për një specie nuk do të jetë efektive për një tjetër. Kjo do të thotë që keni nevojë për identifikimin e duhur të kacabusë, gjë që mund të jetë e vështirë për ata që nuk i njohin këto insekte dhe me shumë mundësi do të kaloni disa metoda përpara se të jeni të suksesshëm ose thjesht të hiqni dorë.

Pavarësisht nga lloji i bubashfabës, parandalimi dhe higjiena janë çelësi për kontrollin e suksesshëm të tyre. Fshirja me korrent do të eliminojë lëkurën dhe feçet e kacabuve që shkaktojnë alergji. Feçet e bubashfabave përmbajnë gjithashtu një kimikat (feromon grumbullimi) që tërheq bubashfabat tjera në një zonë. Eliminimi i feçeve të bubashfabave duke pastruar me ujë të nxehtë dhe me sapun do të ulë sasinë e feromonit e cila ndikon për të tërhequr bubashfabat në atë zonë.

Këshilla parandaluese

Eliminoni ujin. Uji është faktori më i rëndësishëm në mbijetesën e kacabuve. Ata shpesh vijnë në ambiente të mbyllura gjatë periudhave të thatësirës sepse kërkojnë lagështi. Eliminoni burimet e ujit duke bërë si më poshtë:

Riparoni rrjedhjet veçanërisht në zonat e kuzhinës dhe banjës.

Mos lejoni që uji të qëndrojë në lavaman për periudha të gjata kohore.

Eliminoni vendet jashtë ku mund të grumbullohet uji, të tilla si kanaçe, goma dhe vrimat e pemëve.

Eliminoni burimet e ushqimit. Bubashabat nuk kanë nevojë për sasi të mëdha ushqimi për të mbijetuar, veçanërisht në prani të ujit, por disponueshmëria e ushqimit mund të bëjë që popullsia të rritet me shpejtësi.

Ruani dhe hidhni mbeturinat siç duhet. Mbyllni kapakët e kazanëve të plehrave dhe mbajeni zonën të pastër. Përqendrimi më i lartë i bubashfabave është zakonisht aty ku gjendet ushqimi, rreth koshit të plehrave dhe rreth frigoriferit.

Fshini shpesh majat e banakut dhe lani enët menjëherë pas përdorimit. Hidhni sitë  lavamanit për të parandaluar grumbullimin e ushqimit.

Mbani pajisjet e kuzhinës – të tilla si furrat e tharësit, mikrovalët, sobat dhe frigoriferët – dhe zonat përreth tyre pa thërrime dhe mbeturina të tjera ushqimore.

Mbyllni përsëri të gjithë ushqimin pas hapjes (përfshirë ushqimin për kafshët shtëpiake). Vendoseni në një enë të mbyllur mirë ose ruajeni në frigorifer.

Rregullisht pastroni ose pastroni zonat ku njerëzit hanë. Thithja me fshesë elektrike mund të heqë gjithashtu vezet e kacabusë që tham më sipër nuk do të vriten nga insekticidet.

Eliminimi i porteve (strehë, strehim, etj.).

Bubashfabat preferojnë vende të errëta që janë të ngrohta dhe të lagështa. Vendet e zakonshme që ofrojnë hapësira të ngushta përfshijnë pirgje gazetash ose kartoni, grumbuj veshjesh ose të çara dhe të çara në struktura.

Hidhni menjëherë kutitë e panevojshme të kartonit të valëzuar. Bubashfabat shumohen me bollëk në kuti kartoni të valëzuar.

Mbani rrëmujën si gazetat, çantat dhe veshjet që të mos grumbullohen.

Kontrolloni drunjët për ngrohje.

Mbani shkurret dhe bimët zbukuruese të shkurtuara mirë dhe larg pronës.

Mbyllni vrimat, të çarat dhe plasaritjet. Bubashfabat mund të hyjnë në shtëpinë tuaj nga jashtë në mënyra të ndryshme.

Kontrolloni rreth dritareve dhe dyerve, ndenjave, rreth linjave hidrosanitare dhe elektrike, kanalizimeve dhe gypave të kullimit.

Banesat si apartamentet që ndahen nga një mur i përbashkët janë situata veçanërisht të vështira. Një infektim mund të migrojë ndërmjet apartamenteve nëpërmjet nyjeve hidrosanitare brenda një muri të përbashkët.