A keni problem me Bubashfabat

ose na thirrni +383(0)49221223

Pushtimi nga Bubashfabat

Një dëmtues shumë i zakonshëm, bubashfabat që banojnë në ndërtesa janë të natës dhe mbeten në errësirë ​​sa herë që është e mundur, duke dalë vetëm për të kërkuar ujë dhe ushqim. Prania e tyre e madhe duhet të konsiderohet kur bubashfabat shihen edhe gjatë ditës. Bubashfabat kërkojnë tre gjëra: ujë, ushqim dhe strehim të ngrohtë.

Si të identifikoni bubashfabat

Bubashfabat nuk janë insekte sociale, por gjatë ditës ato mund të gjenden në grupe të fshehura në atë që quhet strehë në dhe pas frigoriferëve, dollapë, furra, toalete, në llavaman etj. Bubashfabat po ashtu preferojnë vende të lagështa, të ngrohta dhe zakonisht zhvillohen në garazhe, kanalizime, depo dhe vende të ngjashme, dhe më pas hyjnë në shtëpi apo ndërtesa nga vendet e jashtme të shumimit. Shtëpia juaj është një terren ideal për mbarështimin e llojeve të caktuara të dëmtuesve të bubashabave. Sa më shumë ushqim, ngrohtësi, ujë dhe vende strehimi, ato mund të mbeten aktive gjatë gjithë vitit. Bubashfabat riprodhohen shpejt. Jashtë, bubashfabat mund të gjenden në mbeturinat e gjetheve, mulch, nën bimësi, në vrimat e pemëve dhe në palma.

Për shkak se bubashafabat zakonisht janë aktive gjatë natës, nëse e keni parë një të tillë, ndoshta nuk i keni parë të gjithë. Ato pak bubashfaba që shihni gjatë ditës mund të nënkuptojnë se ka të ngjarë të jenë dëbuar nga mbipopullimi; një shenjë e mundshme e një mbi popullimi të rëndë. Bubashfabat preferojnë të jetojnë në vende të errëta, të lagështa dhe të strehuara gjatë ditës dhe të dalin për të ushqyer natën. Për shkak se ata mund të rrafshojnë trupin e tyre për t’u futur në zona të ngushta, bubashfabat mund të gjenden gjithashtu të fshehur nën dyshekë gome, pas tapetave dhe brenda çarjeve të mureve.

Bubashfabat mund të futen në hapësirat më të pastra, sepse në shumicën e situatave, ne pa dijeni i sjellim në shtëpi. Bubashfabat mund të gjenden prapa frigoriferëve, lavamanëve dhe sobave, si dhe nën kanalizimet e dyshemesë dhe brenda motorëve dhe pajisjeve kryesore. Nëse nuk mund të gjeni ndonjë nga insektet gjatë ditës, kontrolloni dollapët dhe qilarët për jashtëqitjet e tyre pasi jashtëqitjet e kacabuve do të jenë të dukshme gjatë kur janë të pranishme. Bubashfabat e vogla prodhojnë jashtëqitje që janë të zeza dhe ngjajnë me llumin e kafesë ose piper të zi, ndërsa bubashfabat më të mëdha nxjerrin jashtëqitjet cilindrike të zeza ose kafe që kanë kreshta poshtë. Sasia e feçeve të dukshme është shpesh një tregues i mirë i nivelit ose kohëzgjatjes së pranisë së tyre. Bubashabat janë të afta për t’u fshehur sa që ne e kemi të veshtirë ti gjejmë, dhe vezët e tyre janë të mbrojtura natyrshëm nga shumë insekticide pa recetë. Pa pajisje speciale, materiale dhe njohuri, kontrolli i kacabuve mund të jetë një betejë e humbur.

Latest Bubashfabat Përditësimet