A keni problem me Bubashfabat

ose na thirrni +383(0)49221223

Shqetësimet shëndetësore nga bubashfabat

Bubashfabat sekretojnë një lëng vajor që ka një erë të pështirë. Jashtëqitja në formën e peletave ose një lëngu si bojë gjithashtu kontribuon në këtë erë të përzier. Përveç kësaj, bubashfabat prodhojnë alergjenë, të cilët përfshijnë feçet e tyre, lëkurën e derdhur dhe pjesë të trupit si antenat dhe këmbët. Tek individët e ndjeshëm, kontakti me këta alergjenë mund të rezultojë në skuqje të lehta deri në të rënda, reaksione të tjera alergjike dhe në raste ekstreme vdekje nga sulmet e astmës.

Jo vetëm që bubashfabat hanë (dhe jashtëqesin) produktet tona të letrës, kutitë dhe ushqimin, por edhe përhapin papastërtinë e tyre dhe duke kontaminuar ushqimin dhe mjedisin tonë me një sërë patogjenësh njerëzorë, Bashkëjetesa me bubashabat mund të jetë e dëmshme për shëndetin e njeriut. Shumë astmatikë, si dhe shumë të tjerë, zhvillojnë ndjeshmëri alergjike ndaj pranisë së bubashabave dhe bubashfabat do të shkaktojnë reagime shumë më të fuqishme nga shumica e astmatikëve sesa substancat e tjera ndaj të cilave ata janë të ndjeshëm. Bubashfabat janë vektorë të baktereve, kërpudhave dhe viruseve. Përveç përhapjes së Salmonellës, e cila shkakton helmim nga ushqimi, ato bartin edhe Streptokokun, Stafilokokun, Clostridiumin dhe bakteret koliforme, bacilin e tuberkulozit dhe baktere dhe patogjenë të tjerë që mund të shkaktojnë abscese, vlime, murtajë bubonike, diarre, dizenteri, gastroenterit, infeksionet, lebra, lezione, ethet tifoide dhe infeksionet e traktit urinar.

Bubashabat prekin njerëz se çdo insekt tjetër. Ata vjellin materiale ushqimore të tretura pjesërisht dhe vazhdimisht defekojnë ndërsa hanë dhe paraqesin rreziqe të konsiderueshme për shëndetin duke transmetuar sëmundje (dizenteri bacilare, ethe tifoide, kolera, poliomielit, dizenteri amebike, infeksione të traktit urinar, diarre dhe hepatit infektiv). Mbetjet e krijuara nga lëkura e kacabuve, trupat e vdekur dhe jashtqitja mund të përkeqësojnë alergjitë, veçanërisht te fëmijët dhe individët e ndjeshëm.