A keni problem me Brejtësit

ose na thirrni +383(0)49221223

Brejtësi i qatisë

Pesha: 140 deri në 280 gram

Madhësia: Brejtësi i qatisë është zakonisht rreth 38 cm i gjatë dhe kanë një bisht të gjatë pa qime që mund të jetë rreth 35 cm i gjatë

Ngjyra: E zezë e lehtë në gri me qime të lëmuar në trupat e tyre me nënbarkë të bardhë në gri

Sjellja socilae e brejtësit të çatisë

Siç tregon emri i tyre, minjtë e çatisë zakonisht bëjnë fole lart mbi tokë në pemë, shkurre të larta të rritura ose bimësi të dendur. Brejtësit e qatisë janë alpinistë të shkëlqyer dhe shpesh hyjnë në shtëpi duke vrapuar përgjatë degëve të pemëve, kabllove ose telave. Në ndërtesa, brejtësit e qatisë zakonisht folezojnë në pjesën e sipërme të strukturave në hapësira të mbyllura ose të ngritura, mure, tavane të lëshuara dhe kabinete. Ata janë shumë të shkathët dhe mund të depërtojnë përmes vrimave vetëm 1,27 cm të gjera.

Brejtësit e qatisë udhëtojnë në mënyrë rutinore deri në 100 metra për ushqim. Ato shpesh mund të shihen gjatë natës duke vrapuar përgjatë linjave ajrore ose majave të gardheve. Ata kanë një ndjenjë të shkëlqyer ekuilibri dhe përdorin bishtin e tyre të gjatë për të mbajtur stabilitet gjatë lëvizjes përgjatë linjave ajrore. Ata lëvizin shpejt gjë që u mundëson atyre të shpëtojnë nga grabitqarët.

Duke pasur parasysh historinë e tyre të shkaktimit të dëmeve (gërryerja përmes instalimeve elektrike, kontaminimi i ushqimit, etj.) dhe problemet shëndetësore (vektorët e salmonelës, tifos së mykut, etj.), është e rëndësishme që pronarët e shtëpive apo bizneseve të kuptojnë se si të identifikojnë brejtësit e qatisë dhe bizneset të kuptojnë se si të mbrohen nga këta dëmtues të kushtueshëm.

Habitati

Specialist në ngjitje

Mund të hyjë në struktura përmes pemëve, linjave të energjisë

Të ushqyerit

Ka një preferencë për ëmbëlsinë e frutave

Megjithatë, do të ushqehet me çdo gjë, duke përfshirë ushqimin për kafshët shtëpiake

Ka nevojë çdo ditë për ujë

Mbrojtja

Përdorni rrjete metalike për të mbyllur vrimat e hapura, veçanërisht në hapësirat e zvarritjes dhe çatitë

Eliminoni grumbujt e mbeturinave jashtë ndërtesës

Sigurohuni që kontejnerët e plehrave të jenë të mbyllura mirë

Eliminoni burimet e mundshme ushqimore si ushqimet e mbetura për kafshët shtëpiake dhe drithërat e ndryshme

Prisni bimësinë për të parandaluar që të bëhet tepër i dendur

Latest Brejtësit Përditësimet