A keni problem me Brejtësit

ose na thirrni +383(0)49221223

Brejtësi e tufës

Emri shkencor: Neotoma

Madhësia: Gjatësia e kokës dhe trupit është rreth 18 deri në 20 centimetra dhe bishti është 15 cm deri në 18 cm të gjatë

Ngjyra: kaftë, hirt, hirt e verdhë ose e butë; në përgjithësi, këmbët dhe barqet e tyre janë përgjithësisht shumë më të çelura në ngjyrë

Pamja: Brejtësit e tufës janë gjitarë me madhësi miu me veshë të mëdhenj, sy të mëdhenj të errët dhe një bisht relativisht të gjatë.

Mënyra e jetesës së brejtësve të tufës

Brejtësit e tufës dallohen nga brejtësit e Norvegjisë sepse kanë një bisht me qime (në vend të bishtit me luspa), si dhe qime të buta, të hollë dhe veshë të mëdhenj. Pamja e tyre e pastër, gëzofi i butë dhe veshët me flokë të mirë ndihmojnë në dallimin e kësaj specie nga brejtësit e Norvegjisë dhe brejtësit e çatisë. Jan⌂ aktiv gjatë natës.

Latest Brejtësit Përditësimet