A keni problem me Minjtë

ose na thirrni +383(0)49221223

Fakte për minjtë e shtëpisë

Ngjyra: gri e hapur në kafe të errët
Madhësia: 10 deri në 15 cm e gjatë
Sjellja e minjve të shtëpisë

Miu i zakonshëm i shtëpisë, një brejtës i Botës së Vjetër me origjinë nga Azia. Të pajisur me dhëmbë të mprehtë dhe të sheshtë, minjtë e shtëpisë kanë gjithashtu bishta të gjatë të errët. Me vetëm tre javë nga çiftëzimi deri në lindje, një mi i shtëpisë me një jetëgjatësi mesatare 18-mujore mund të prodhojë 12 litra nga 5 deri në 6 të vegjël.

Minjtë e shtëpisë renditen si speciet më të përhapura të brejtësve në histori, së bashku me kushërinjtë e tyre, minjtë e drerit dhe minjtë me këmbë të bardha. Pavarësisht emrave të tyre, minjtë e shtëpisë zakonisht nuk jetojnë në shtëpinë tuaj, por banojnë në një fole aty pranë derisa moti të ftohet. Për shkak se minjtë e shtëpisë nuk bien në dimër, ata kërkojnë strehim të ngrohtë në muajt e dimrit me burime ushqimi dhe uji. Në gjendje të shtrydhin nëpër vrima jo më të mëdha se një monedhë, minjtë e shtëpisë mund të hyjnë lehtësisht në shtëpinë tuaj, të ndërtojnë fole dhe të kërkojnë ushqim dhe ujë në kuzhinën tuaj.

Duke preferuar papafingo të thatë dhe hapësirën brenda mureve, minjtë e zakonshëm të shtëpisë mund të marrin ujin që u nevojitet për të mbijetuar nga burimet e tyre ushqimore. Duke preferuar proteinat, minjtë e shtëpisë do të kënaqen me pothuajse çdo gjë, duke përfshirë ushqimin e thatë të qenve, tërshërën dhe drithërat, madje edhe frutat e thata dekorative nga artikujt e dekorit të shtëpisë. Minjtë e shtëpisë mund të përhapin Salmonellën përveç 200 patogjenëve të tjerë njerëzorë dhe për këtë arsye përbëjnë një kërcënim të menjëhershëm për njerëzit dhe kafshët shtëpiake në shtëpi.

Latest Minjtë Përditësimet