A keni problem me Minjtë

ose na thirrni +383(0)49221223

Fakte për minjtë e drerit

Ngjyra: Duke filluar nga gri në kafe të kuqërremtë, ato shfaqin pjesët e poshtme të bardha me bishta dyngjyrësh
Madhësia: Me sy dhe veshë të mëdhenj, minjtë e drerit janë 2-3 inç, ose 5-7,5 cm, në gjatësi me 5-8 cm të tjera të shtuara për bishtin e tyre
Sjellja e minjve të drerit

Tepër mashtruese të lezetshme dhe përkëdhelëse, minjtë e drerëve mund të bartin llojin Hantavirus, Sin Nombre ose SNV, një sëmundje kardio-pulmonare respiratore që manifestohet me simptoma të ngjashme me gripin si ethe, kollë, dhimbje trupi, dhimbje koke dhe mungesë akute energjie. Karakterizohet nga një fillim i papritur i gulçimit me edemë pulmonare që zhvillohet me shpejtësi, Hantavirusi mund të jetë fatal, pavarësisht nga ventilimi mekanik dhe ndërhyrjet me diuretikë të fuqishëm.

Minjtë e drerëve janë gjithashtu bartës kryesorë të sëmundjes Lyme, të shkaktuar nga bakteri Borrelia burgdorferi, i transmetuar te njerëzit përmes pickimit të rriqrave të infektuar. Simptomat përfshijnë ethe, dhimbje koke, lodhje dhe skuqje të lëkurës. Nëse nuk trajtohet, sëmundja Lyme mund të përhapet në nyje, zemër dhe sistemin nervor qendror.

Latest Minjtë Përditësimet