A keni problem me Minjtë

ose na thirrni +383(0)49221223

Kafshimet e miut dhe trajtimi

Infektimi nga miuduhet marrë seriozisht sepse minjtë mund të bartin një sërë sëmundjesh. Sëmundjet si Hantavirus, Salmonela dhe Lyme janë disa nga sëmundjet e zakonshme që minjtë mund të bartin dhe transmetojnë. Disa sëmundje, si Hantavirusi, mund të transmetohen thjesht duke prekur një mi të infektuar ose duke marrë frymë në avujt e thatë që lëshohen në urinën e miut. Minjtë mund të kafshojnë nëse ndihen të kërcënuar, kështu që është e mençur të shmangni përpjekjet për t’i kapur. Nëse ndodh një pickim, lani zonën e pickimit me sapun dhe kërkoni kujdes të menjëhershëm mjekësor nëse besoni se kafshimi është serioz.

Latest Minjtë Përditësimet