A keni problem me Rriqërat

ose na thirrni +383(0)49221223

Si të parandaloni përhapjen e rriqrave

Për të parandaluar një përhapje, këshillohet të shmangni zonat me pyje të dendur, sepse këto mund të jenë habitate të zakonshme për rriqrat.

Nëse kafshët tuaja shtëpiake janë shpesh në zona të pyllëzuara, është mirë të investoni në ilaçe kundër rriqrave për kafshët shtëpiake. Nëse kafsha juaj gërvishtet vazhdimisht, tregon shenja të acarimit të lëkurës ose bëhet letargjike, mund të keni prani nga rriqrat. Nëse besoni se kafsha juaj mund të ketë një problem me rriqrat, kontaktoni veterinerin tuaj për metodën më të mirë për t’i hequr qafe ato.

Për shkak se rriqrat mund të përhapen, duhet të kontrolloni edhe shtëpinë tuaj për dëmtuesit. Rriqrat preferojnë të jetojnë në vende të thata dhe të ngrohta pranë nikoqirëve të tyre, të tilla si shtroja dhe mobiljet.