A keni problem me Akrepat

ose na thirrni +383(0)49221223

Si të mbrohemi nga akrepat

Edhe pse akrepat zakonisht gjenden jashtë, ata dihet se pushtojnë shtëpitë dhe madje shkaktojnë infektime. Për të shmangur kontaktin me ta, ndiqni këshillat parandaluese të renditura më poshtë:

Parandalimi

Pastroni mirë pjesën e brendshme të spronës suaj. Merrni me kujdes të gjitha rrobat dhe mbeturinat që rrëmojnë dyshemetë. Vendet e njohura të strehimit për akrepat përfshijnë dollapët, grumbujt e rrobave, dollapët e banjës ose kuzhinës dhe hapësirat për zvarritje. Nëse futen në pronën tuaj, ato zakonisht gjenden në zona të izoluara të thata si dollapët dhe garazhet. Pastroni hapësirat të tjera të përdorura rrallë.

Mendoni si një akrep. Dijeni se çfarë pëlqejnë akrepat dhe ku fshihen. Në përgjithësi, akrepat tërhiqen në zona të thata dhe burimet kryesore të ushqimit të tyre janë zakonisht insektet e vogla dhe merimangat. Duke e mbajtur shtëpinë tuaj pa insekte, do të ketë shumë më pak gjasa që akrepat të jenë problem, kështu që rekomandohet kontrolli i përgjithshëm i dëmtuesve.

Eliminoni vendet e fshehjes

Duke i kontrolluar akrepat jashtë ndërtese, mund t’i kontrolloni edhe brenda ndërteses tuaj. Hiqni mbeturinat si gurët e lirshëm, pirgjet me dru zjarri, dërrasat, grumbujt e gjetheve, lëvoret e pemëve, mbeturinat dhe gjëra të tjera të panevojshme përreth shtëpisë. Akrepat pëlqejnë të qëndrojnë larg diellit duke u fshehur poshtë objekteve, ndaj hiqni këto vende ideale për t’u fshehur. Ata i duan këto zona jo vetëm sepse ofrojnë strehim, por sepse mund të gjejnë këtu dëmtues të tjerë që mund të hanë.

Pritini dhe krasitni

Mbajeni lëndinën tuaj të kositur të shkurtër dhe të gjitha shkurret të krasiten mirë. Pritini degët dhe shkurret e pemëve në mënyrë që të mos arrijnë pjesën e jashtme të ndërtesës suaj. Degët e pemëve të varura dhe shkurret e mbingarkuara mund t’u japin akrepave një rrugë të drejtpërdrejtë në çati.

Refuzo qasjen

Mbyllni të gjitha pikat e hyrjes, si p.sh. çarjet e jashtme në shtëpi (p.sh. muret, dritaret, dyert, tubat dhe telat) me kapak ose një izolues tjetër.

Kontaktoni profesionistin tuaj të kontrollit të dëmtuesve. Për shkak se ato janë shumë të ngjashme me insektet, shumica e insekticideve të përdorura zakonisht në treg sot do të vrasin gjithashtu akrepat. Profesioni juaj i kontrollit të dëmtuesve ka ekspertizën dhe përvojën për t’i larguar në mënyrë të sigurtë këta dëmtues nga prona juaj. Thirrni Truly Nolen sot!