A keni problem me Morrat

ose na thirrni +383(0)49221223

Prania e morrave

Morrat e kokës janë më të zakonshme tek fëmijët parashkollorë që ndjekin kujdesin e fëmijëve, fëmijët e shkollave fillore dhe anëtarët e familjes së fëmijëve të infektuar.

Diagnoza e një infektimi me morrat e kokës bëhet më së miri duke gjetur një nimfë të gjallë ose morra të rritur në lëkurën e kokës ose flokët e një personi. Për shkak se nimfat dhe morrat e rritur janë shumë të vogla, lëvizin shpejt dhe shmangin dritën, ato mund të jenë të vështira për t’u gjetur. Përdorimi i një lente zmadhuese dhe një krehër me dhëmbë të imët mund të jetë e dobishme për të gjetur morra të gjalla.

Nëse morrat zvarritëse nuk shihen, gjetja e thërrmijave (vezëve) të ngjitura fort brenda bazës së boshteve të flokëve sugjeron fuqimisht, por nuk konfirmon, se një person është i infektuar dhe duhet të trajtohet. Thitrat që janë ngjitur pak me lartë nga baza e boshtit të flokëve janë pothuajse gjithmonë të vdekura ose të çelura tashmë. Thitrat shpesh ngatërrohen me gjëra të tjera që gjenden në flokë si zbokthi, pikat e llakut të flokëve dhe grimcat e papastërtive. Nëse nuk jeni të sigurt nëse një person ka morra të kokës, diagnoza duhet të bëhet nga ofruesi i kujdesit shëndetësor, departamenti lokal i shëndetit ose një person tjetër i trajnuar për të identifikuar morrat e kokës