A keni problem me Miza e Shtratit – Bed Bug

ose na thirrni +383(0)49221223

Identifikimi

Insektet e shtratit shpesh sillen në shtëpi me veshjet ose bagazhet e vizitorëve.

Për shkak të faktit se insektet janë të natës, ndonjëherë mund të jetë e vështirë të identifikohet një prani e tyre dhe ato mund të kalojnë pa u vënë re për ca kohë. Mënyra më e mirë për të përcaktuar nëse keni insekte është duke gjetur dhe identifikuar një insekt të gjallë. Shenja të tjera të pranisë përfshijnë kafshimet e vogla në trup që duket se shfaqen gjatë natës, njolla të vogla të errëta në shtrat nga jashtëqitjet e insekteve, ose mbetjet e insekteve të ngordhura dhe lëkurave të derdhura. Nëse besoni se keni prani të tyre, filloni të shikoni përreth shtretërve dhe mobiljeve për vendndodhjen e foleve të pranisë të insekteve.

Shenjat e pranisë me insekte

Të dish se çfarë të kërkosh është hapi i parë në identifikimin dhe kontrollin e insekteve.

Ata janë ekspertë për t’u fshehur. Trupat e tyre të hollë dhe të rrafshuar bëjnë të mundur që ata të futen në hapësira të vogla, sa gjerësia e një karte krediti. Insektet e krevatit zakonisht gjenden të fshehur në shtresat e dyshekut, tufat e sipërme të jastëkëve dhe rreth butonave. Pa trajtim, popullsia mund të rritet me shpejtësi dhe të zhvendoset në të çara dhe të çara pranë shtratit dhe tavolinat anësore.

Një nga mënyrat më të lehta për të identifikuar infektimin e insekteve të shtratit është me anë të shenjave të pickimeve me gjurmë të kuqe, kruarje në fytyrë, qafë, krahë, duar ose në çdo pjesë tjetër të trupit gjatë gjumit. Megjithatë, këto shenja pickimi mund të zgjasin deri në 14 ditë për t’u shfaqur tek disa njerëz, kështu që është e rëndësishme të kërkoni të dhëna të tjera kur të përcaktoni nëse insektet e shtratit kanë pushtuar një zonë.

Shenja të tjera përfshijnë:

Njolla gjaku të kuqe të errëta në rroba dhe pizhame.

Feçe të thata që shfaqen si njolla të vogla të zeza ose kafe.

Lëkurat e derdhura të insekteve (ekzoskelet) pas shkrirjes.

Një erë e pazakontë – një erë e ëmbël dhe e mykur.Gjëndrat e aromës së insekteve në pjesën e poshtme të trupit lëshojnë këtë lëng, i cili tërheq insektet e tjera të shtratit.

Pas një inspektimi të plotë, ne do t’ju ofrojmë një vlerësim dhe plan trajtimi të personalizuar dhe të individualizuar. Ne mund t’ju ndihmojmë të hiqni qafe insektet e shtratit pavarësisht nga lloji i ndërtimit, materiali ose vjetërsia e shtëpisë tuaj.