A keni problem me Peshqit e argjendtë

ose na thirrni +383(0)49221223

Kafshimet dhe trajtimi

A mund të kafshojë peshku i argjendtë?

Megjithëse peshqit e argjendtë kanë një pamje rrëqethëse dhe herë pas here ngatërrohen me centipedat helmuese, peshqit e argjendtë nuk dihet që kafshojnë njerëzit dhe nuk bartin sëmundje. Ndërsa peshqit e argjendtë janë të padëmshëm për trupin e njeriut, ata konsiderohen si një dëmtues shtëpiak për shkak të konsumimit të tyre dhe shkatërrimit të pronës, duke shkaktuar dëme në veshje, libra, letra, ushqim në qilar dhe letër-muri, tapeta. Peshqit e argjendtë lënë vrima të vogla në materialet që kafshojnë dhe gjithashtu mund të shkaktojnë njolla të verdha.

A është peshku i argjendtë helmues?

Edhe pse ata janë përgjegjës për ndotjen e ushqimit dhe llojet e tjera të dëmtimeve, peshqit e argjendtë nuk janë helmues, megjithëse terminologjia e saktë do të ishte helmuese, gjë që ata gjithashtu nuk janë. Ata nuk transmetojnë sëmundje dhe janë të padëmshme nga pikëpamja mjekësore.

A janë të rrezikshëm peshqit e argjendtë?

Ky insekt është mjaft i shpejtë në distanca të shkurtra dhe është i aftë të fshihet në çarje që njerëzit nuk mund t’i qasen. Ekziston një shans më i madh që të lëndoni veten duke u përpjekur të përndiqni një nga poshtë sesa që peshku i argjendtë t’ju lëndojë nëse e kapni atë. Ata fshihen gjatë ditës dhe ushqehen gjatë natës. Kur gjejnë një furnizim ushqimor, përpiqen ta bëjnë folenë e tyre sa më afër saj.