Moli i dyshekut – Bed Bug

moliidyshekutMoli i Dyshekut apo Bed Bug egzistojnë që nga shekulli i 11-të dhe shumë mirë kanë mësuar të jetojnë dhe të lulëzojnë bashk me njeriun.
Këto insekte mund të jetë një problem i vërtetë kur gjendet në shtëpinë ose biznesin tuaj p.sh në: Hotele, Spitale, Qerdhe etj .
Ato mund të jetojë deri në një apo një vit e gjysmë, duke prodhuar ndërmjet një dhe tetë vezë në ditë.
Pickimi i një insekti Bed Bug zakonisht nuk shkakton dhimbje dhe nuk është i njohur për të transmetuar ndonjë sëmundje, por ju mund të merrni infeksion dhe kruarje nga ky pickim.
Nëse jeni alergjik në pështymë të këtij insekti atëher ky mund të jetë një problem i madh.
Molët i Dyshekëve pëlqejnë specie me gjak të ngrohtë , pra NE jemi të preferuarit të tyre, por ata gjithashtu ushqehen me gjak nga kafshët tjera dhe shpendët. 

Për fat të mirë, qentë dhe macet tuaja nuk janë aq tërheqëse për to.

Invazioni i tyre zakonisht fillon rreth krevatit. Trupat e tyre të sheshtë lejojnë ato për tu fshehur në dyshek dhe pjesët tjera më të imëta të tij.
Nese invazioni i tyre rritet shumë atëher ato mund të gjenden edhe në anësore të krevatit dhe kudo nëpër shtëpi.
Ato dijnë të udhëtojë deri në 5 metra për të marrë një shujtë gjaku.

SYGJERIMET TONA PËRFSHIJNË:

Kontrolloni nën dhe rreth dyshekut tuaj.
Pastroni shtratin tërësisht me thithëse elektrike dhe menjëher hidhni jasht në mbeturina thesin e thithëses elektrike.
Përdorni makinë me avull të nxehtë në të gjitha pjesët e dyshekut për të shmangur qeljen e vezëve apo shumimin e insekteve të rritura.

 

Stinët aktive:

pranvere

vere

dimer

 

 

 

 

Këshilla për parandalimin e molit të dyshekut apo Bed Bug:

 

Për më shumë informata rreth eliminimit të tyre na kontaktoni.