MILINGONAT

milingonat1

Milingonat zakonisht jetojnë jashtë në natyrë në koloni sociale duke ndërtuar fole mbitokë dhe nëntokë me një rrjet të rrugëve speciale për të mundësuar milingonave punëtore të udhëtojnë  jasht dhe mbrenda folesë, por ato mund të hyjë në objektin e juaj përmes çarjeve të vogla, dritareve, dhe dyerve.  Ato krijojnë  foletë e tyre brenda duke u ushqyer me sheqerna, yndyrna , proteina  etj që milingonat mund ti gjejnë lehtësisht në objektet tuaja.

Siq e cekëm më lartë Milingonat jetojnë në koloni, ku ata të gjithë punojnë së bashku dhe kryejn funksione individuale. Kolonia përbëhet nga: Mbretëresha, Punëtorët dhe meshkujt.
Vetëm Milingonat punëtore mund të dalin nga foleja për të konsumuar dhe të mbledhin materiale ushqimore për pjesën tjetër të kolonisë dhe rregull e veqant e tyre është se asnjëherë më shumë se 5% e popullatës nuk dalin jasht folesë.

Disa milingona janë të njohur për të transmetuar sëmundje si Salmonella dhe Aureus.

Për parandalimin më të mirë, mbani të gjitha hyrjet e objektit të mbyllura mirë dhe mbani të gjitha ushqimet të mbyllura mir.
Hiqni çdo material bimore kalbur nga oborri.

Stinët aktive:

pranvere vere vjeshte

 

 

 

Milingonat:

 

Per me shume informata rreth eliminimit te tyre na kontaktoni.